Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite raportează o creştere economică peste estimări, alimentată de un consum puternic

news.ro
sua economie

Economia Statele Unite raportează o creştere economică peste estimări, alimentată de un consum puternic a crescut cu 4,9% în trimestrul trei, peste aşteptări, susţinută de consumul puternic, în ciuda ratelor mai ridicate ale dobânzilor, a presiunilor inflaţioniste în curs şi a unei varietăţi de alţi factori contrari, interni şi globali, transmite CNBC, citat de news.ro.

Produsul intern brut, o măsură a tuturor bunurilor şi serviciilor produse în SUA, a crescut cu un ritm anual de 4,9%, ajustat sezonier, în perioada iulie-septembrie, faţă de un ritm nerevizuit de 2,1% în trimestrul al doilea, a raportat joi Departamentul pentru Comerţ.

Economiştii chestionaţi de Dow Jones anticipau o accelerare la 4,7% a creşterii PIB-ului real, care este, de asemenea, ajustat pentru inflaţie.

Creşterea puternică a venit datorită contribuţiilor din cheltuielile de consum, creşterea stocurilor, exporturi, investiţii rezidenţiale şi cheltuielile guvernamentale.

Cheltuielile de consum, măsurate prin cheltuielile personale de consum, au crescut cu 4% în trimestrul respectiv, după ce au avansat cu doar 0,8% în T2 şi au fost responsabile pentru 2,7 puncte procentuale din creşterea totală a PIB-ului.

Stocurile au contribuit cu 1,3 puncte procentuale la creşterea economică. Investiţiile interne private brute au crescut cu 8,4%, iar cheltuielile şi investiţiile guvernamentale cu 4,6%.

Cheltuielile la nivel de consumator s-au împărţit destul de egal între bunuri şi servicii, cele două măsuri crescând cu 4,8%, respectiv 3,6%.

Creşterea PIB-ului a marcat cel mai mare avans în trimestrul al patrulea din 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.