Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite s-au retras din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

AFP
Nikki Haley

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a anunțat că Statele Unite s-au retras din Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite, catalogând consiliul drept "părtinitor", în special față de Israel, informează site-ul postului BBC News.

Haley a declarat că organismul internațional "batjocorește drepturile omului" și lansează acuzații împotriva unor "state cu un palmares pozitiv în domeniul drepturilor omului pentru a distrage atenția de la cei care încalcă drepturile".

Washingtonul a criticat în repetate rânduri faptul că este permis țărilor care încalcă drepturile omului să fie membre ale consiliului cu sediul la Geneva.

Pe de altă parte, activiștii sunt de părere că retragerea SUA va afecta eforturile de monitorizare si penalizare a abuzurilor comise de diverse țări de pe glob.

Decizia Washingtonului vine în contextul în care organismul ONU a criticat politicile Administrației Donald Trump în ceea ce privește imigrația, în special separarea copiilor imigranți de părinți la frontiera SUA-Mexic, relateză mediafax.

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a declarat că decizia SUA este "regretabilă", argumentând că deși este necesară reformarea consiliului, organismul are un rol "crucial în privința tragerii la răspundere" a țărilor care comit abuzuri.

Pe de altă parte, Benjamin Netanyau, premierul Israelului, a salutat decizia "curajoasă" a Administrației Trump.

Israelul a fost în repetate rânduri ținta criticilor Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în legătură cu situația palestinienilor din această țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.