Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite trimit încă 7.000 de militari în Europa, inclusiv în România

mirror.co.uk
militari britanici englezi Forţele Armate Britanice

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a dispus trimiterea a încă 7.000 de militari americani în Europa, pentru a permite consolidarea apărării ţărilor de pe flancul estic al NATO, inclusiv a României, în contextul războiului declanşat de Rusia contra Ucrainei.

"Noile forţe militare vor include o brigadă combatantă cu vehicule blindate şi capabilităţile aferente. Vor fi staţionate în Germania pentru oferirea de asigurări aliaţilor din NATO, pentru descurajarea agresiunii ruse şi pentru a fi pregătite să susţină o serie de necesităţi în regiune. Ne aşteptăm ca trupele să plece din SUA în următoarele zile", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, citat de CNN.

Oficialul a făcut acest anunţ imediat după ce preşedintele Joseph Biden a declarat într-o conferinţă de presă că a ordonat suplimentarea "forţelor terestre şi aeriene care sunt deja în Europa", pentru a fi detaşate în România, Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia.

"În ultimele săptămâni, am ordonat trimiterea a mii de militari suplimentari în Germania şi Polonia, în cadrul angajamentelor noastre în NATO. Marţi, ca reacţie la acţiunile agresive ale Rusiei, inclusiv prin prezenţa militară în Belaruis şi în Marea Neagră, am autorizat redesfăşurarea de forţe terestre şi aeriene staţionate deja în Europa spre flancul estic al NATO, în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi România", a declarat Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.