Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite vor fi 'transparente' cu Turcia în privinţa armelor livrate kurzilor sirieni

sua turcia

Statele Unite vor fi "transparente" cu Turcia în privinţa armelor livrate kurzilor sirieni pentru a susţine ofensiva împotriva jihadiştilor la Raqqa, a declarat joi un purtător de cuvânt al coaliţiei, citat de AFP, notează agerpres.ro

Washington a început recent să livreze arme miliţiilor kurde siriene YPG, principala componentă a Forţelor Democratice Siriene pe care SUA le consideră aliatul lor cel mai eficient în combaterea grupării Stat Islamic în Siria. 

Această decizie a provocat însă furia Ankarei care afirmă că YPG sunt o organizaţie teroristă şi o ameninţare pentru teritoriul său naţional.

Denunț-ȘOC la DNA - Codruț Marta ar fi fost lichidat. Cu ce om de afaceri era în conflict


"Suntem transparenţi cu Turcia legat de ceea ce furnizăm" miliţiilor kurde siriene, a subliniat colonelul Ryan Dillon, un purtător de cuvânt al coaliţiei care s-a exprimat prin videoconferinţă de la Bagdad. 

Statele Unite păstrează astfel într-o bază de date lista numerelor de serie ale armamentelor furnizate pe care o vor trimite Turciei, a spus el.

Dublă VICTORIE pentru Camelia Bogdan la CSM/ DOCUMENT


"Împărtăşim această informaţie cu aliaţii noştri din nordul" Siriei, a explicat colonelul. 

Pentagonul a anunţat marţi că Statele Unite au început să livreze arme uşoare şi vehicule blindate combatanţilor kurzi sirieni. 

Livrările vor mai include arme antitanc necesare pentru a distruge maşinile blindate capcană pe care jihadiştii le lansează frecvent asupra duşmanilor lor, a explicat purtătorul de cuvânt. 

Colonelul Ryan Dillon nu a precizat natura acestor arme antitanc, lansatoare de rachete sau rachete ghidate prin fir în special. 

Şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a cerut miercuri Washingtonului "să revină asupra acestei erori", estimând că livrarea de arme către YPG este un demers "extrem de periculos".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.