Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite vor impune noi sancţiuni împotriva Iranului

sua iran

Administraţia Donald Trump va anunţa, luni, sancţiuni împotriva a zeci de persoane şi entităţi implicate în programele balistic şi nuclear ale Iranului, afirmă un oficial american citat de agenţia Reuters, scrie Agerpres.

Washingtonul suspectează că Iranul încearcă să se doteze cu arme nucleare. Preşedintele Donald Trump a decis în 2018 retragerea SUA din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi reactivarea unor sancţiuni. Teheranul a negat acuzaţiile privind presupuse activităţi nucleare de tip militar.

Un oficial american a declarat duminică, sub protecţia anonimatului, că Iranul ar putea avea în câteva luni suficient material nuclear pentru a fabrica o bombă atomică şi că Teheranul a reluat cooperarea în domeniul balistic cu regimul din Coreea de Nord.

În acest context, Washingtonul va anunţa luni sancţionarea a 24 de oficiali şi a unor entităţi care participă la programele nuclear, balistic şi convenţional din Iran.

Administraţia Donald Trump a anunţat sâmbătă decizia de reinstituire a tuturor sancţiunilor anulate prin Acordul nuclear semnat în 2015 de Iran cu marile puteri. Însă celelalte naţiuni semnatare ale Acordului - Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania - nu intenţionează să aplice sancţiunile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.