Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite vor organiza o reuniune a liderilor din Serbia şi Kosovo la sfârşitul lunii iunie, în efortul de găsire a unei soluţii în procesul de pace

Operation World
Serbia Kosovo

Preşedinţia Statelor Unite va organiza o reuniune a liderilor din Serbia şi Kosovo la sfârşitul lunii iunie, în efortul de găsire a unei soluţii în procesul de pace, afirmă emisarul special Richard Grenell, citat de site-ul Politico.eu, anunță MEDIAFAX.

Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii Kosovo. În anul 1999, Alianţa Nord-Atlantică a efectuat raiduri aeriene asupra Serbiei, oprind controlul Serbiei asupra provinciei separatiste.

Citește și: Cozmin Gușă intră la rupere în scandalul colaborării lui Mugur Isărescu cu Securitatea: Aici este vorba despre altceva

Uniunea Europeană depune eforturi pentru soluţionarea conflictului dintre Serbia şi Kosovo, dar în ultimele luni Washingtonul a început să se implice intens în acţiunile diplomatice.

Richard Grenell, emisarul SUA pentru Kosovo, a propus organizarea unei reuniuni la Casa Albă pe 27 iunie. "Dacă vreuna dintre părţi nu este mulţumită de discuţiile din 27 iunie, atunci vor reveni la actualul statut după reuniunea de la Washington. După cum am spus, trebuie să facem în primul rând progrese asupra dezvoltării economiilor. Pe asta ne concentrăm. Aştept aceste discuţii", a declarat Richard Grenell.

Citește și: Cum au motivat judecătorii că Traian Băsescu a turnat la Securitate sub numele ‘Petrov’

La reuniune sunt invitaţi preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, şi premierul kosovar, Hashim Thaci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.