DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

STATISTICĂ NEAGRĂ la ministerul condus de Violeta Alexandru: În fiecare lună, 5 români mor în accidente de muncă

www.opiniatimisoarei.ro
accident munca

Un număr de 1.779 persoane au suferit accidente de muncă în primele şase luni din 2020, cu 37,4% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, iar 46 dintre acestea și-au pierdut viaţa, conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Asta înseamnă că aproape 5 români mor lunar în accidente de muncă.

Sectoarele economiei naţionale în care au avut loc cele mai multe accidente de muncă au fost: comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor - cu 155 de accidentaţi (8,7% din totalul accidentaţilor din economia naţională), construcţii de clădiri - cu 118 de accidentaţi (6,6% din total), transporturi terestre şi transporturi prin conducte - cu 100 accidentaţi (5,6% din total) şi activităţi referitoare la sănătatea umană - cu 87 de accidentaţi (4,9% din total).

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Cele mai multe accidente de muncă mortale s-au consemnat în silvicultură şi exploatare forestieră - cu 12 accidentaţi mortal (26,1% din totalul accidentaţilor mortal din economia naţională), construcţii de clădiri - cu 11 accidentaţi mortal (23,9% din total) şi activităţi de peisagistică şi servicii pentru clădiri - cu 4 accidentaţi mortal (8,7% din total).

Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în primul semestru în Bucureşti - 378 accidentaţi (21,2% din totalul accidentaţilor pe ţară) şi în judeţele Braşov - 117 accidentaţi (6,6% din total), Timiş - 85 accidentaţi (4,8% din total), Prahova - 75 accidentaţi (4,2% din total) şi Constanţa - 73 accidentaţi (4,1% din total).

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Cei mai mulţi accidentaţi mortal în muncă s-au înregistrat în Bucureşti - 5 accidentaţi mortal (10,9% din totalul persoanelor accidentate mortal pe ţară) şi în judeţele Bistriţa, Maramureş, Vrancea şi Suceava - câte 4 accidentaţi mortal.

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani deţin ponderea cea mai mare, de 29,3%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani, care au ponderea de 27,9%. Persoanele din grupa de vârstă 50-60 de ani au procentul cel mai mare, de 43,5%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani, care au ponderea de 30,4% din totalul accidentaţilor mortal în primele 6 luni ale anului 2020.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Din analiza accidentelor de muncă în primele 6 luni ale anului 2020, din punct de vedere al vechimii la locul de muncă al accidentaţilor, rezultă faptul că 69,5%, adică 1.236 de lucrători din totalul accidentaţilor, sunt persoane cu vechime de până la 5 ani (din care 40,7%, adică 724 lucrători accidentaţi au vechime la locul de muncă între 1 şi 3 ani), iar cei din grupa de vechime 5-10 ani reprezintă 12,8% din totalul accidentaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.