Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistică - Serviciile prestate către companii au înregistrat, în aprilie, un avans de 16,1%

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate către companii a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 16,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17%, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, arată datele publicate de INS, potrivit MEDIAFAX.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 16,1%. Această creștere este datorată evoluției cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi din tehnologia informaţiei care s-au apreciat cu 36,7%.

Citește și: Lovitură pentru Paraziții! Ce despăgubiri vor polițiștii pentru piesa ’Antimiliție’ .

Alte servicii furnizate care au înregistrat creșteri au fost activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (16,8%), activităţile de transporturi (10,5%) și activităţile de comunicaţii (+5,8%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 17,0%, informează raportul Institutului Naţional de Statistică.

Citește și: Vești importante pentru toți pensionarii! Ce se va întâmpla de la 1 septembrie

În primele patru luni ale anului 2019 cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a crescut, cu 15,7%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din activităţile de servicii informatice şi IT (26,8%), datoriă altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (19,8%), activităţilor de transporturi (12,2%), activitǎţilor de comunicaţii (5,8%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (5,6%), mai arată raportul INS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.