Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statistică SURPRINZĂTOARE făcută de Inspecția Muncii: Ce au făcut 95% dintre angajatori, după noile prevederi din Cod Fiscal

inspectia muncii munca la negru angajati

În urma unei campanii de controal a Inspecției Muncii, în care au fost verificați peste 10.000 de angajatori, s-a constatat că peste 95% dintre aceștia respectă normele privind transferul contribuțiilor către angajați, potrivit noului Cod Fiscal, adoptat în 2017.

„În perioada aprilie-iunie 2018, inspectoratele teritoriale de muncă au desfășurat acțiuni de verificare a modului în care angajatorii au aplicat prevederile legale privind modificarea salariului brut (în principiu, creșterea salariilor brute cu valoarea contribuțiilor aflate anterior în sarcina angajatorului), în contextul transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, registrul general de evidență a salariaților și stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată începând cu 1 ianuarie 2018”, se arată într-un comunicat al Inspecției Muncii.

Citește și: Surpriză! Mihai Bendeac are un nou coleg: Cine va prezenta X Factor alături de el

Potrivit surei citate, în cadrul acestei campanii au fost controlați 10.280 angajatori atât din mediul privat cât și de la stat.

„În urma acestor controale s-au constatat următoarele aspecte: 95% din numărul total al angajatorilor controlați au respectat prevederile art. VII alin. 1 din O.U.G. nr. 82/2017 în sensul că, în unităţile în care nu exista încheiat contract/acord colectiv de muncă, a fost iniţiată negocierea colectivă, care este obligatorie pentru punerea în aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și, de asemenea, a existat o negociere colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare, conform prevederilor art. VII alin.2 din O.U.G. nr. 82/2017, se arată în comunicatul Inspecției Muncii.

Citește și: Un titan turc investeşte milioane de euro în România: Ce fabrică va ridica în ţara noastră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.