Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statisticile care spun totul! Peste 70% dintre cei care au răspuns întrebărilor FACIAS consideră că au fost victime ale abuzurilor statului

facias

Peste 70% dintre cei care au răspuns întrebărilor Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în cadrul proiectului național „Fii informat, NU abuzat!”, consideră că, la un moment dat, au fost victime ale unui abuz comis de instituțiile statului, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

„În perioada derulării proiectului, aprilie 2021 – ianuarie 2022, la întrebarea ”Ați fost victimele abuzurilor comise de instituțiile statului?”, 10,80%  dintre respondenți au afirmat că nu au fost victime ale abuzului unei instituții a statului; 46,84% au întâmpinat maxim șase situații de abuz în viața lor; 26,63% susțin că au fost victima unui astfel de abuz de peste șapte ori. În total, 73,84% din respondenți susțin că au fost cel puțin o data victima unui abuz comis de instituțiile statului sau reprezentanți ai acestora”, arată FACIAS.

content-image

Majoritatea respondenților au spus că au luat atitudine în fața acestor abuzuri, într-o formă sau alta, în timp ce un sfert dintre cei care se consideră abuzați nu au reacționat.

Potrivit datelor FACIAS, colectate în perioada aprilie 2021 – ianuarie 2022, domeniile în care s-au înregistrat cele mai multe abuzuri au fost Justiția, Sănătatea și în problemele legate de competențele UAT-urilor.

În urma informațiilor primite de la cetățeni, FACIAS a realizat un Ghid practic  pentru a-i ajuta pe cetățeni să identifice abuzurile și să își rezolve problemele, fără costuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.