Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statuia care reprezintă lovitura cu capul în piept aplicată de Zinedine Zidane lui Marco Materazzi va fi expusă din nou în public

news.ro.
zidane statuie

Statuia care reprezintă lovitura cu capul în piept aplicată de francezul Zinedine Zidane italianului Marco Materazzi în finala Cupei Mondiale din 2006 va fi expusă din nou în public, la Doha, însă într-un Muzeu al Sportului, conform news.ro.

Directoarea muzeului, Al-Mayassa al-Thani, sora emirului, a anunţat revenirea statuii în atenţia publicului. Iniţial, statuia a fost instalată în 2013 pe promenada din Doha, însă după doar câteva zile a fost înlăturată, unii critici spunând că încurajează idolatria, alţii că încurajează violenţa.

“Societăţile evoluează. Este nevoie de timp. Oamenii sunt criticaţi la început, însă apoi înţeleg cum stau lucrurile şi se obişnuiesc. Zidane este un mare prieten al Qatarului şi un model pentru toată lumea arabă. Arta este o chestiune de gust”, a declarat sora emirului.

Statuia din bronz înaltă de 5 metri a fost realizată de sculptorul algerian Adel Abdessemed.

La finala Cupei Mondiale de fotbal din 2006, Zidane l-a lovit cu capul în piept pe Materazzi, ceea ce i-a atras eliminarea. Trofeul a fost câştigat de Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.