Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul care ar putea decide PREȘEDINTELE SUA anunță că rezultatele vor fi cunoscute peste DOUĂ ZILE

cnn.com
biden trump

Rezultatul alegerilor prezidenţiale de marţi în statul american Pennsylvania ar putea fi cunoscut peste două zile, declară ofciali locali pentru CNN.

”Dacă totul continuă în acest ritm, vom avea rezultate totale în următoarele două zile”, a declarat miercuri la CNN, Al Schmidt, un reprezentant al oraşului Philadelphia, un fief democrat în Pennsylvania, scrie news.ro.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Acest stat situat în Nord-Estul american poate stabili rezultatul alegerilor prezidenţiale, în contextul în care desemnează 20 de mari electori.

Potrivit ziarului New York Times, 75% din voturile exprimate au fost numărate în Philadelphia, iar Donald Trump a obţinut un scor de 55,1%.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Teoria conspirației, ca și informațiile false au succes pentru că se adresează emoțiilor, sunt procesate mult mai ușor’

AP ÎI RĂSPUNDE LUI TRUMP, DUPĂ CE REVENIDCĂ VICTORIA ÎN NORTH CAROLINA ŞI GEORGIA

Donald Trump a anunţat că a obţinut victoria în alegeri în statele North Carolina şi Georgia.

Citește și: Înfrângere usturătoare pentru Comitetul pentru Situații de Urgență: Închiderea restaurantelor este ilegală!

Agenţia americană de presă Associated Press (AP), cu sediul la New York, a publicat două texte în răspunsul revendicărilor preşedintelui american în exerciţiu.

”Noi am câştigat clar în North Carolina, unde suntem înainte cu 1,7%, adică 77.000 de voturi, unde mai sunt 5% (voturi nenumărate). Ei nu ne pot prinde din urmă”, a declarat miercuri Trump într-o alocuţiune la Casa Albă, în care a revendicat victoria în alegeri.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘Cred că principalul indicator la care trebuie să ne uităm este mortalitatea, care se transpune în România și în alți parametri’

”Trump deţine efectiv un avans de 76.000 de voturi în acest stat, miercuri dimineaţa (ora locală), însă este prea devreme pentru confirmarea victoriei (sale). Mai sunt de numărat 200.000 de buletine de vot (...). Voturile prin corespondenţă pot fi luate în calcul până la 12 noiembrie, iar (la acest capitol) Biden îl depăşeşte cu mult pe Trump”, îi răspunde AP.

De asemenea, ””noi am câştigat clar Georgia. Suntem în faţă cu 2,5% sau 117.000 (de voturi) şi mai sunt doar 7% voturi de numărat”, a mai declarat Trump în alocuţiunea de la Casa Albă.

Citește și: Medicul Radu Țincu: ‘Este evident că nu stăm așa de bine cum văd unii situația. Măsurile sanitare nu sunt reproductibile din alte țări în România’

”Este prea devreme pentru a confirma” o victorie a lui Trump, subliniază din nou AP, care estimează că ”4% din buletinele de vot nu au fost numărate, inclusiv două circumscripţii în care Joe Biden este pe cale să obţină o victorie”.

Mai multe circumscripţii din Atlanta şi-au întrerupt numărarea voturilor, după ce s-au confruntat cu probleme tehnice, mai scrie AP.

Citește și: Demisie în Ministerul Educației! A renunțat la funcție pentru a candida la alegerile parlamentare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.