Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul care își închide granițele anul viitor, timp de trei zile: Se vor face 'lucrări de întreținere'

Obiectiv Vocea Brailei
stop semn circulatie

Insulele Faroe suspendă accesul vizitatorilor, timp de trei zile, în 2020, pentru a încerca să protejeze ecosistemul de impactul turismului susținut, arată The Tepegraph, potrivit MEDIAFAX.

Doar 100 de voluntari vor avea voie pe insule în perioada 15-17 aprilie 2020. Aceștia vor primi cazare, hrană și transport pentru a lua parte la lucrările de întreținere programate pentru protejarea ecosistemului din insule.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Paisprezece complexuri turistice, inclusiv Slættaratindur, pe cel mai înalt munte din Faroe, vor fi închise. Ultima porțiune pietonală a ajuns să nu mai fie prea sigură astfel că vor fi amenajate noi rute.

Întregul teritoriu danez a fost marcat de o creștere a numărului de turiști în ultimii ani. În 2013, se înregistrau 68.000 de turiști în Faroe. În 2018, operatorii au numărat 110.000 de vizitatori, un număr dublu față de populația insulei.

Două noi hoteluri se vor deschide în 2020, iar numărul turiștilor se așteaptă să crească.

Nu mai puțin de 3.500 de persoane au candidat în 2018 pentru cele 100 de locuri de voluntari la ediția precedentă a proiectului.

Situația se prezintă asemănător și în Islanda, unde în 2018 au fost aproximativ 3 milioane de turiști, un număr de zece ori mai mare decât cel al locuitorilor.

Citește și: PNL face dezvăluiri- Viorica Dancilă a mințit: ‘Ii reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune’

Insulele Faroe nu sunt primul loc în care autoritățile se văd obligate să suspende turismul pentru a proteja natura, aceeași decizie fiind luată în Thailanda în 2018, când plaja din Maya Bay a fost închisă pentru a permite mediului să se refacă, decizia fiind prelungită pentru 2021. Și în Filipine, autoritățile au închis în 2018, timp de șase luni, accesul turiștilor pe Boracay, insula din mijlocul arhipelagului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.