Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Statul citește în palmă și le prezice cariera ideală elevilor: aparatul a costat 2500 de euro

Radu Pop
palma

Proiectul-pilot numit "Încotro? Eu?" vizează orientarea elevilor în carieră prin citirea palmei, cu un aparat neurostimulator. Totul a fost demarat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Proiectul a fost prezentat marți, 23 ianuarie, de către Marinela Marc, șefa IȘJ Cluj. Inițiativa vizează o modalitate nestandardizată de a evalua abilitățile native ale copiilor. În mod obișnuit, profilul vocațional este stabilit de psihologi care evaluează răspunsurile trecute de elevi într-un chestionar.

„În cadrul proiectului "Încotro? Eu?", ISJ Cluj identifică grupul țintă și eșantionul de elevi și licee. Va fi un proiect pilot care începe în luna februarie și va dura până în iunie, iar în funcție de rezultate vom vedea dacă îl extindem în anul școlar viitor. În prima fază vor fi 100 de elevi în fiecare lună. Noul sistem îi va ajuta pe elevi să ia decizii legate de carieră”, a declarat Marinela Marc la inaugurare, potrivit Stirile TVR.

Cum funcționează aparatul?

Aparatul a costat 2.500 de euro și a fost cumpărat prin intermedierea firmei Psyhometric Systems Cluj-Napoca.

Aparatul este un neurostimulator, pe care elevii își pun palmele, iar ulterior sunt supuși unor impulsuri electrice de voltaj foarte mic prin care le este stimulat creierul.

Creierul răspunde înapoi, moment în care scannerul intră în modul de colectare date. Procesul se repetă până se colectează date suficiente la nivel de activitate neurodermală, iar informațiile sunt interpretate de un algoritm inventat de noi, a explicat Andrei Galoș, reprezentant al firmei Psyhometric Systems.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.