Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul francez refuză să cumpere un tablou de Rembrandt, declarat 'comoară naţională'

wikimedia.org
Rembrandt

"Purtătorul de drapel", un tablou de Rembrandt declarat "comoară naţională" în Franţa şi estimat la 165 de milioane de euro, va putea să revină pe piaţa operelor de artă, după ce statul francez a renunţat în cele din urmă să îl mai cumpere, a anunţat marţi Ministerul Culturii din această ţară, citat de AFP.

Tabloul, un portret pictat de artistul olandez în 1636 la vârsta de 30 de ani, aparţinea unor colecţionari privaţi, membri ai familiei Rothschild, care doreau să îl vândă şi au solicitat un certificat de export în acest sens în 2019. Cererea lor a fost refuzată în luna aprilie a aceluiaşi an, a precizat Ministerul Culturii din Franţa.

Legislaţia franceză permite, într-adevăr, ca începând de la o anumită valoare şi vizând acest tip de tablouri, ca statul să aibă posibilitatea de a achiziţiona o operă de artă pentru colecţiile sale naţionale prin clasarea lucrării respective, pentru un interval de 30 de luni, în categoria "comorilor naţionale", potrivit Agerpres.ro.

Statul francez a cumpărat în acest fel în anul 2016 un alt tablou semnat de Rembrandt, clasat în categoria "operă de interes patrimonial major", cu suma de 80 de milioane de euro, cel mai mare preţ pe care l-a plătit vreodată pentru o pictură, potrivit Ministerului Culturii.

"Este vorba despre o decizie asumată, luată mai ales prin prisma nivelului excepţional al preţului acestui tablou. Politica foarte dinamică de achiziţie a muzeelor noastre rămâne neschimbată", au precizat reprezentanţii Ministerului francez al Culturii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.