Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul francez va cumpăra 400.000 de bilete pentru a le oferi gratuit tinerilor

digisport.ro
jocuri olimpice
Macron a explicat, într-un amplu interviu acordat cotidianului L'Equipe, că scopul acestei acţiuni este de a facilita accesul la sport şi a permite ''celor care au contribuit la Jocuri să poată asista la competiţii pe care altfel nu le-ar fi putut plăti''.

Luni, preşedintele francez a condus o şedinţă a miniştrilor şi a membrilor comitetului de organizare, legată de evenimentul olimpic, în care a fost revizuit calendarul lucrărilor şi bugetul. Macron este convins că lucrările la arenele sportive şi la infrastructura de transport se vor încheia la timp, chiar dacă va fi o acţiune contracronometru.

Pandemia de Covid-19, apoi războiul din Ucraina au generat o creştere a inflaţiei şi costuri suplimentare, mai ales din cauza măririi preţurilor la materiale. Macron a promis că nu vor fi introduse impozite noi pentru a finanţa evenimentul olimpic: ''Jocurile trebuie să finanţeze Jocurile''.

Macron a mai insistat că se iau toate măsurile pentru a garanta securitatea evenimentului, în special ceremonia de deschidere, care ca o mare noutate va avea loc pe râul Sena, într-o zonă deschisă care va aduna aproximativ 600.000 de oameni conform prognozelor.

''Această ceremonie este un mic miracol organizaţional, ceea ce înseamnă că trebuie să facem totul corect'', a explicat Macron.

Preşedintele francez speră, de asemenea, că acest eveniment va fi un ''catalizator'' pentru ''ceea ce poate oferi mai bun Franţa lumii'' şi datorită Jocurilor vor exista îmbunătăţiri în Paris şi în regiunea sa, cum ar fi de exemplu faptul că oamenii vor putea face baie în Sena, lucru de neconceput în urmă cu câţiva ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.