Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul indian Tamil Nadu se pregăteşte pentru sosirea unei furtuni puternice

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Autorităţile din statul indian Tamil Nadu, situat în sudul ţării, intenţionează să evacueze numeroşi cetăţeni din anumite regiuni, sistând temporar cursele de autobuz şi plasând în regim de aşteptare mai multe vehicule de intervenţie, înainte de sosirea în regiune a unei furtuni severe, a anunţat marţi prim-ministrul acestui stat, potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

''Persoanele care locuiesc în regiuni vulnerabile la furtună şi în locuinţe considerate nesigure ar trebui să fie imediat transferate către adăposturi'', a declarat premierul Edappadi Palaniswami în faţa oficialilor guvernamentali care participau la o conferinţă, a precizat biroul de presă al acestuia într-un comunicat.

Biroul meteorologic din India a precizat marţi la ora locală 16:30 că ciclonul Nivar are o ''probabilitate mare'' de a se intensifica şi de a se transforma într-o furtună ciclonică severă în următoarele 12 ore, devenind foarte sever în intervalul ulterior de 12 ore.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Specialiştii se aşteaptă ca Nivar să traverseze coasta de sud a Indiei în cea de-a doua parte a serii de 25 noiembrie ''sub forma unei furtuni ciclonice foarte severe, cu viteze ale vântului cuprinse între 120 şi 130 de kilometri pe oră, iar la rafale de 145 de kilometri pe oră'', a precizat Departamentul pentru Meteorologie din India (IMD).

Furtuna ar putea aduce precipitaţii foarte abundente şi descărcări electrice în nordul statului Tamil Nadu, regiunea vecină Puducherry şi statul învecinat Andhra Pradesh, a precizat IMD.

Ploile torenţiale şi vânturile puternice ar putea să avarieze locuinţe şi drumuri, să doboare linii de electricitate, să distrugă recolte şi doboare copaci de-a lungul coastei nordice a statului Tamil Nadu şi în sudul statului Andhra Pradesh, a precizat departamentul de meteorologie într-un comunicat.

Y.S. Jagan Mohan Reddy, prim-ministrul din Andhra Pradesh, a precizat că lacurile s-ar putea revărsa din cauza ploilor torenţiale şi le-a ordonat autorităţilor să le monitorizeze şi să ia măsurile de prevenţie necesare.

Atât Palaniswami, cât şi Reddy le-au interzis pescarilor să se mai aventureze pe mare, pentru a-şi proteja astfel propriile vieţi şi bunurile pe care le deţin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.