Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic a ajuns la câţiva kilometri de Bagdad. Americanii intervin

Combatanţii grupului terorist sunnit Stat Islamic au avansat în ultimele ore, ajungând la câţiva kilometri de aeroportul din Bagdad, afirmă surse citate de CNN, iar în Siria, organizaţia teroristă aproape a ocupat oraşul Kobane, la frontiera cu Turcia.

Potrivit corespondenţilor CNN, citat de Mediafax, organizaţia teroristă este la doar câţiva kilometri de Bagdad, deşi duminică era la 20 de kilometri de capitala Irakului.
Generalul Martin Dempsey, comandantul Statului Major Interarme al SUA, a declarat zilele trecute că a fost necesară trimiterea unor elicoptere americane de tip Apache pentru respingerea unui atac asupra forţelor irakiene, la aproximativ 20 de kilometri de aeroportul din Bagdad.
Pe frontul din Siria, gruparea teroristă a avansat mult în ultimele săptămâni, în pofida raidurilor aeriene americane, fiind pe punctul de a ocupa oraşul Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Turcia.
Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.