Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic anunță MASACRUL: 'Ceea ce aţi văzut în Bangladesh, a fost doar o frântură'

jihad jihadisti islam islamisti

Gruparea teroristă Stat Islamic a avertizat cu atacuri repetate în Bangladesh, până când va fi introdusă legea islamică (Sharia), afirmând într-o înregistrare video că uciderea a 20 de persoane într-un restaurant din Dhaka săptămâna trecută este doar o frântură din ceea ce urmează să vină, relatează miercuri agenţia Reuters.

Cinci militanţi din Bangladesh, unii proveniţi din familii înstărite, cu opinii liberale, au luat cu asalt vineri restaurantul de lux din Dhaka şi au ucis clienţi ai localului, majoritatea dintre ei străini din Italia, Japonia, India şi Statele Unite ale Americii, deschizând focul asupra lor.

Citește și: Fotografia care a rupt internetul: Nu o să ghicești niciodată ce e / FOTO

''Ceea ce aţi văzut în Bangladesh... a fost doar o frântură. Aceasta se va repeta, şi se va repeta, şi se va repeta până când voi veţi pierde şi noi vom câştiga, şi Sharia va fi introdusă în întreaga lume'', a declarat un bărbat, identificat ca fiind combatantul Abu Issa al-Bengali din Bangladesh, într-o înregistrare video monitorizată de site-ul SITE.

Bangladeshul a respins revendicarea de către Stat Islamic a atacului de vineri şi a acuzat o grupare militantă internă. Atentatul de vineri din Dhaka a fost unul dintre cele mai sângeroase atentate din Bangladesh, unde Stat Islamic şi Al-Qaida au revendicat o serie de omoruri în cazul unor persoane cu opinii liberale şi membri ai unor minorităţi religioase anul trecut. Guvernul de la Dhaka a respins, de asemenea, revendicările.

Citește și: A fost dezvirginată, la televizor, în fața mamei: Ce s-a întâmplat la o emisiune din România / VIDEO

Combatantul din înregistrarea video, care vorbea atât în bengali, cât şi în engleză, afirma că Bangladeshul trebuie să ştie că este acum parte a unui câmp mai mare de luptă pentru crearea ''califatului'' transfrontalier pe care gruparea l-a proclamat în 2014. ''Vreau să le spun liderilor din Bangladesh că jihadul pe care-l vedeţi astăzi nu este acelaşi cu cel pe care îl ştiaţi din trecut'', a declarat combatantul, care se afla pe o stradă aglomerată din capitala de facto a grupării militante, Raqqa, în Siria. ''Jihadul purtat în prezent este un jihad în umbra califatului'', a adăugat el.

Cu toate că Bangladeshul a respins revendicarea de către Stat Islamic a atacului de vineri, poliţia a afirmat că întăreşte măsurile de securitate ca răspuns la ameninţarea din înregistrarea video.

Citește și: Tot mai multe adolescente fumează ca să nască bebeluși mai mici

Poliţia crede că gruparea internă Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh, care a jurat supunere Stat Islamic, a avut un rol semnificativ în organizarea unei bande de tineri educaţi care au întreprins atacul. Ea a precizat că este în căutarea a şase membri ai grupului suspectaţi că i-au ajutat pe atacatori.

Dar experţi străini pe probleme de securitate au estimat că amploarea şi modul cum a fost întreprins atacul în restaurantul Holey Artisan Bakery indică un anumit nivel de îndrumare din partea unor grupări militante internaţionale, anunță agerpres.ro.

Citește și: Pe asta n-o făcuse: O actriță s-a pozat goală, pe morminte / FOTO 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.