Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic e pe cale de dispariție: Câți teroriști mai sunt în Siria și Irak

jihad jihadisti islam islamisti

Coaliţia internaţională condusă de SUA care luptă împotriva Statului Islamic estimează că în Irak şi Siria au rămas mai puţin de 3.000 de membri ai grupării militante extremiste sunnite, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al coaliţiei, colonelul Ryan Dillon, relatează Reuters.

Autoproclamatul "califat" al Statului Islamic s-a destrămat anul acesta în Irak şi Siria după ce gruparea a pierdut controlul asupra oraşelor Mosul, Raqqa şi a altor teritorii, scrie agerpres.ro.

Citește și: După decesul Regelui Mihai, Gabriela Firea pregătește o schimbare majoră! Anunțul făcut în urmă cu câteva momente

"Potrivit estimărilor actuale, există mai puţin de 3.000 de luptători Daesh, care rămân încă o ameninţare, dar vom continua să sprijinim forţele noastre partenere pentru a-i învinge", a afirmat colonelul american Ryan Dillon.

Colonelul Dillon a luat parte la o sesiune online de întrebări şi răspunsuri, în cadrul căreia a spus de asemenea că statele coaliţiei internaţionale au antrenat 125.000 de membri ai forţelor de securitate irakiene, dintre care 22.000 sunt luptători kurzi peshmerga.

Citește și: Mediul de afaceri „atacă”! Guvernul Tudose, pus la zid!

Întrebat dacă Statele Unite intenţionează să construiască baze permanente în Irak sau Siria pentru a învinge SI, Ryan Dillon a răspuns că Washingtonul nu are în plan acest lucru. "Nu, guvernul irakian ştie unde şi câţi membri ai coaliţiei sunt aici pentru a sprijini operaţiunea de a învinge Daesh; toate bazele sunt conduse de autorităţile irakiene", a mai spus el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.