Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic foloseşte acidul clorhidric ca armă (ministrul de externe australian)

toxic

Militanţi ai grupării teroriste Statul Islamic au folosit acidul clorhidric ca armă şi recrutează tehnicieni extrem de bine pregătiţi în încercarea de a obţine arme chimice, a avertizat ministrul de externe al Australiei, Julie Bishop, informează sâmbătă Reuters. 

Într-un discurs susţinut la un forum internaţional al ţărilor care militează împotriva acestor arme, Bishop a declarat că apariţia unor grupări militante precum SI, cunoscut şi sub acronimul în limba arabă Daesh, reprezintă "una dintre cele mai grave ameninţări la adresa securităţii din zilele noastre". 

"Folosirea acidului clorhidric de către Daesh şi recrutarea de specialişti extrem de bine pregătiţi, inclusiv din Occident, sunt dovada unor eforturi cât se poate de serioase în dezvoltarea armelor chimice", a spus ea. 

Comentariile făcute de şefa diplomaţiei australiene vin pe fondul acuzaţiilor lansate de kurzii irakieni care au declarat că au probe că, în ianuarie, SI a folosit acid clorhidric împotriva luptătorilor săi (peshmerga) în nordul Irakului. Totuşi, acuzaţiile kurzilor, care au spus că eşantioane de sol şi de haine prelevate în urma unui atac cu maşină-capcană comis de SI conţineau urme de acid clorhidric, nu au putut fi confirmate independent. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.