Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic, învins într-o importantă regiune din Irak

news.vice.com
isis

Premierul irakian Hayder al-Abadi a anunţat victoria împotriva militanţilor grupării Statul Islamic în oraşul Tal Afar (nord-vest) şi în întreaga provincie Ninive, din nordul Irakului, transmite joi Reuters. 

''Tal Afar a fost eliberat. Le spunem combatanţilor Statului Islamic: oriunde vă aflaţi, venim după voi şi nu aveţi altă opţiune decât să vă predaţi sau să muriţi'', a afirmat Abadi într-o declaraţie. 

Armata irakiană a anunţat duminică faptul că a eliberat în întregime oraşul Tal Afar după o ofensivă de opt zile pentru alungarea militanţilor jihadişti din localitate şi din împrejurimile ei. 

Zona Tal Afar se întinde pe o suprafaţă circa 3.206 km pătraţi şi cuprinde oraşul Tal Afar şi alte trei oraşe mai mici: Zummar, aflat sub controlul forţelor de securitate kurde, Mahalabiyah, care a fost eliberat de sub controlul jihadiştilor în urmă cu o săptămână, şi Ayadhiyah, care se află încă sub controlul Statului Islamic. 

În întreaga zonă Tal Afar se găsesc 47 de sate răspândite în jurul oraşului Tal Afar şi a celor trei localităţi - Zummar, Mahalabiyah şi Ayadhiyah. Majoritatea populaţiei din zona Tal Afar este formată din sunniţi şi turkmeni şiiţi, la care se adaugă kurzi şi alte minorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.