Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic le-a cerut adepţilor să atace puncte-cheie din Arabia Saudită

teroristi jihadisti statul islamic

Un purtător de cuvânt al Statului Islamic (SI) le-a cerut adepţilor grupării jihadiste să atace occidentali, conducte petroliere şi infrastructură economică în Arabia Saudită, transmite Reuters.

'Ţintele sunt numeroase ... Începeţi prin a lovi şi distruge conducte de petrol, fabrici şi instalaţii care sunt surse (de venit) ale guvernului tiran', a afirmat purtătorul de cuvânt Abu Hamza al-Muhajir, într-un discurs înregistrat pe canalul de Telegram al grupării jihadiste.

Purtătorul de cuvânt a spus că regatul saudit a sprijinit normalizarea relaţiilor cu Israel deschizându-şi spaţiul aerian pentru zboruri israeliene către state vecine din Golf.

Ameninţările intervin într-un moment în care Bahreinul s-a alăturat Emiratelor Arabe Unite în ce priveşte normalizarea relaţiilor cu Israel.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol şi pe teritoriul căreia se află locurile sfinte ale islamului, a subliniat necesitatea intensificării eforturilor spre a se ajunge la un acord de pace durabil şi sustenabil între palestinieni şi israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.