Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică și atentatele eșuate: Anunț despre Paris și Bruxelles

jihad jihadisti islam islamisti

Gruparea Stat Islamic (SI) a anunţat joi că doi dintre membrii săi sunt responsabili pentru cele două atentate eşuate în iunie la Paris şi Bruxelles, care nu au făcut victime şi nu fuseseră revendicate până în prezent, relatează AFP.

În ultima ediţia a revistei sale Rumiyah, publicată în mai multe limbi pe diverse media de propagandă, SI îi identifică pe cei doi atacatori ca "soldaţi ai Califatului", într-o listă de atacuri desfăşurate în cursul Ramadanului, lună sfântă pentru musulmani, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mesaj tranșant al președintelui Iohannis în privința Guvernului Tudose

La 19 iunie, un individ de 31 de ani, cunoscut de poliţie pentru radicalizarea sa, a lovit cu automobilul său în care se aflau două butelii şi mai multe arme un vehicul al jandarmeriei franceze pe Champs-Elysées, la Paris, fără să facă victime. El a decedat la locul incidentului.

Într-o "scrisoare testament" expediată rudelor sale, Adam Djaziri declarase că "a intenţionat să ajungă în Siria", dar "a fost împiedicat de 'apostaţi împotriva Stat Islamic'".

Citește și: BOMBĂ! Cine sunt bugetarii care vor primi SALARII de până la 10.000 de euro pe lună

A doua zi, un cetăţean marocan în vârstă de 36 de ani a fost împuşcat mortal de un soldat belgian în gara Bruxelles-Central după ce şi-a detonat bagajul. Primele elemente ale anchetei au dezvăluit că el avea "simpatii" pentru jihadiştii din SI.

Gruparea extremistă sunnită, responsabilă pentru atrocităţi în zonele pe care le controlează în Siria şi în Irak şi de atentate sângeroase în întreaga lume, îi îndeamnă anual pe simpatizanţii săi să comită atacuri în luna Ramadanului.

Citește și: Atenție! Ce se întâmplă cu polițistul care l-a făcut KO pe Boureanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.