Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Islamic revendică uciderea a doi poliţişti în sudul Rusiei

isis2

Organizaţia Stat Islamic (SI) a revendicat uciderea a doi poliţişti la Astrahan, în sudul Rusiei, în timp ce patru suspecţi de aceste crime au fost ucişi joi de forţele de ordine, relatează AFP. Doi membri ai poliţiei rutiere locale au fost ucişi de "islamişti radicali" la Astrahan în noaptea de luni spre marţi, potrivit autorităţilor din această regiune de la Marea Caspică.

Potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE, SI a revendicat joi uciderea a doi poliţişti, precum şi un atac ce a rănit joi, tot la Astrahan, trei soldaţi ai Gărzii Naţionale. "Doi poliţişti ruşi au fost ucişi şi trei soldaţi ai Gărzii Naţionale ruse au fost răniţi în două atacuri armate în oraşul Astrahan, astăzi şi marţi", a precizat SI într-un comunicat, potrivit SITE.

Ministerul rus de Interne a anunţat joi dimineaţă într-un comunicat că patru suspecţi de aceste crime au fost găsiţi şi ucişi de poliţie. "Ei au opus rezistenţă armată în timpul arestării (...) şi au fost ucişi", a informat ministerul. Comunicatul precizează că trei membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi când indivizi înarmaţi au deschis focul în timpul controlului maşinii lor.

Aceste atacuri au avut loc după ce un atentat în metroul din Sankt Petersburg (nord-vest), comis - potrivit anchetatorilor - de un tânăr născut în Kîrgîzstan, a făcut 13 morţi luni. Situată la Marea Caspică, regiunea Astrahan se învecinează de asemenea cu Daghestan, republică instabilă din Caucazul rus confruntată cu o rebeliune islamistă, conform Agerpres. Atacurile sau confruntările cu forţele de ordine rămân frecvente în Caucaz, însă ele sunt mult mai rare în restul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.