Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Major al Ucrainei: Angajații ucraineni de la centrala Zaporojie, forţaţi să-și facă pașapoarte rusești

stiri.md
pasaport rusesc

În orașul Enerhodar din regiunea Zaporijjia, ocupanții ruşi fac presiuni asupra lucrătorilor ucraineni de la centrala nuclară, obligându-i să-şi facă pașapoarte rusești și să semneze contracte de muncă cu Rosatom (agenţia nucleară rusă, n.r.), potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie Rador.

Hromadske TV aminteşte că, pe 29 septembrie, reprezentantul Ucrainei pe lângă Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), Evhen Țimbaliuk, a avertizat că Rosatom și-a trimis și mai mulți angajați în zona temporar ocupată din regiunea Zaporijjia.

Țimbaliuk a subliniat atunci că angajații de la centrala nucleară, aflată sub ocupaţia trupelor ruse, au primit ordin din partea invadatorilor să se transfere la corporația nucleară de stat rusă pentru a-și păstra locurile de muncă.

Pe 5 octombrie, președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă Guvernului Rusiei să preia controlul asupra Centralei Nucleare Zaporijjia din Ucraina și să o facă "proprietate federală".

Între timp, compania ucraineană care gestionează domeniul nuclear al ţării, Energoatom, a calificat această decizie a lui Putin ca fiind nulă. "Ucraina și întreaga lume civilizată știu că Centrala Nucleară Zaporijjia va continua să funcționeze în Ucraina, în conformitate cu legislația ucraineană, în sistemul energetic ucrainean, în Energoatom" - se arată într-un mesaj al companiei ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.