Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul Major ucrainean: Provocările din partea rusă nu sunt excluse în Transnistria

Deschide.md
Transnistria Tirapol

Provocările din partea rusă nu sunt excluse în regiunea transnistreană a Moldovei, susțin reprezentanții Statului Major ucrainean. Anunțul a fost făcut luni, 16 mai, pe rețelele de socializare.

„Pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova, situația a rămas fără schimbări semnificative. Personalul unităților grupului operațional al trupelor ruse continuă să fie într-un grad ridicat de pregătire de luptă. Provocările din partea rusă nu sunt excluse în regiune”, au precizat reprezentanții Statului Major ucrainean.

Statul Major ucrainean a avertizat, zilele trecute, că grupurile armate și trupele ruse din Transnistria fac „pregătiri pentru intrarea iminentă în luptă”.

Într-un comunicat citat de Agerpres, Statul Major ucrainean susține că forțele concentrate în această regiune separatistă a Republicii Moldova sunt „în plină pregătire” de luptă.

Armata rusă, pregătită să intre pe teritoriul Republicii Moldova

Deschide.md precizează că pregătirea pentru luptă „plină” e cel mai înalt grad de pregătire a trupelor, în care acestea sunt capabile să înceapă misiuni de luptă.

Situația în Transnistria a început să se tensioneze la finele lunii aprilie, când autoritățile de acolo au anunțat că sediul unui așa-zis minister și două antene de telecomunicații au fost lovite, sursa atacurilor fiind teritoriul ucrainean.

Kievul a replicat, spunând că e vorba despre o operaţiune „sub steag fals” a Moscovei, care urmărește să dea vina pe Ucraina. De altfel, Ucraina a acuzat Rusia că se pregăteşte să lanseze o ofensivă împotriva Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.