Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul nu face orice are chef: Afacerile de jocuri de noroc și liga de fotbal au intentat un proces uriaș în Belgia

Pinterest
cazinou online pacanele

Belgienii merg în instanţă pentru a contesta interzicerea publicităţii pentru jocurile de noroc. Riscurile interdicţiei, pierderi financiare pentru fotbal şi o creştere în ceea ce priveşte pariurile ilegale Fotbalul belgian s-a alăturat restului industriei sportive din ţară şi apelează la justiţie pentru a contesta interzicerea totală a publicităţii pentru jocuri de noroc în Belgia.

Lorin Parys, CEO-ul Ligii belgiene, s-a numărat printre cei care au semnat un comunicat comun, cerând o consultare pentru a contracara şi revizui decretul regal prin care vor fi interzise reclamele la jocuri de noroc în ţară.

Argumentul contestatarilor e că interzicerea publicității nu oprește adicțiile

Părţile implicate în sport susţin că interdicţia nu îi va proteja pe suporteri împotriva dependenţei de jocuri de noroc, ci mai degrabă îi va face pe fani să se îndrepte către oferte nesigure de la operatori neautorizaţi, notează insideworldfootball.com.

Cei implicaţi în sport susţin o abordare conform căreia responsabilitatea este asumată de sectorul sportiv, se pune accent pe jocul de noroc responsabil, cu protecţie pentru minori, şi se garantează stabilitatea financiară pentru sectorul sportiv.

“Cu toate acestea, în ultimele luni nu s-a ascultat ce am cerut noi în mod repetat. De aceea mergem în instanţă”, se arată în comunicat. Potrivit semnatarilor, “calea de urmat este un cadru legal puternic în domeniul pariurilor sportive, inclusiv acorduri clare privind promovarea acestora”.

“În acest fel, canalizăm jucătorii pe calea corectă şi nu reducem acest venit atât de necesar pentru sport. Astfel, oferim un loc clar şi o responsabilitate socială pariurilor sportive”, se menţionează în comunicat.

Decretul regal va interzice publicitatea pentru pariuri începând din 2025. Se estimează că cluburile de fotbal belgiene obţin cel puţin 12% din veniturile din sponsorizări de la operatori de pariuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.