Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul rămâne cu buza umflată - Nuclearelectrica nu are bani pentru dividendele suplimentare cerute de controversata OUG 114

nuclearelectrica

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica a transmis către actionarul majoritar, Ministerul Energiei, că societatea nu poate distribui dividende suplimentare, aşa cum voia statul.

Într-o notă de informare a Adunarii Generale Ordinare a Acționarilor care va avea loc pe 20 mai, privind solicitarea Ministerului Energiei din 3 mai, AGA precizează că sumele din contul “Alte rezerve - surse proprii de finanţare” sunt de 29 de milioane de lei, iar contractele investiţiilor ce urmează a fi derulate sunt de 130 de milioane de lei. "Având în vedere considerentele indicate mai sus, Consiliul de Administraţie informează Adunarea Generala Ordinară a Acţionarilor despre faptul că societatea nu poate distribui dividende suplimentare conform art.43 din OUG nr114/2018", precizează documentul, conform Mediafax.

Dacian Cioloș, RĂSPUNS TĂIOS la acuzațiile lui Tăriceanu privind paza Doinei Cornea: 'Asiguram paza ca militar în termen la Securitate'

În urmă cu o săptămană, Ministerul Energiei a solicitat informaţii cu privire la analiza şi decizia conducerii companiei în ceea ce priveşte repartizarea a 35% din rezerve. AGA din 20 mai 2019, prin care urmează să se voteze bugetul pe 2019 al companiei, are un punct suplimentar pe ordinea de zi: „Informarea cu privire la analiza şi decizia conducerii societăţii în ceea ce priveşte distribuirea şi virarea, sub forma de dividend sau vărsăminte la bugetul de stat, a 35% din sumele repartizate la alte rezerve (..) regăsite în conturile de disponibilităţi băneşti existente în casa şi conturi la bănci, precum şi cele aferente investiţiilor pe termen scurt la data de 31 decembrie 2018 şi care la aceeaşi dată nu sunt angajate, prin contracte de achiziţie, pentru a fi utilizate ca surse proprii de finanţare“.

Acţionarii companiei au aprobat la AGA din 25 aprilie distribuirea unui dividend brut pe acţiune de 1,25 lei, respectiv o sumă totală de 378,9 milioane lei din profitul aferent anului 2018.

Nuclearelectrica şi-a bugetat venituri de 2,46 miliarde de lei pentru 2019, mai mari cu 8% faţă de cele realizate în anul precedent, şi un profit net în scădere cu 15% la 350 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.