Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul român, condamnat pentru încarcerarea unei persoane a cărei pedeapsă a fost prescrisă

gratiere condamnare inchisoare arest

Un bărbat din judeţul Botoşani care a stat 400 de zile în închisoare, deşi pedeapsa fusese prescrisă, va fi despăgubit cu 40.000 de lei daune morale şi 26.000 daune materiale, potrivit unei sentinţe a Tribunalului Botoşani.

Bărbatul a fost condamnat în 2003 de Judecătoria Dorohoi la trei ani închisoare pentru furt, iar sentinţa a fost menţinută în 2004 de Curtea de Apel Suceava. În momentul executării pedepsei, bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, fiind dat în urmărire internaţională.

În 2013, deşi pedeapsa s-a prescris, bărbatul a fost identificat, iar în baza mandatului internaţional, care nu a fost invalidat, a fost încarcerat, stând în spatele gratiilor 400 de zile.

Când a ieşit din închisoare, bărbatul a dat în judecată Statul român pentru eroarea judiciară, obţinând câştig de cauză în primă instanţă.

Tribunalul Botoşani i-a admis în parte acţiunea şi a obligat Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, să-i plătească acestuia suma de 66.000 euro cu titlu de despăgubiri, din care suma de 26.000 euro reprezintă daune materiale, iar suma de 40.000 euro reprezintă daune morale.

Totodată, Statul va trebui să-i plătească acestuia şi suma de 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentinţa a fost atacată însă cu apel, dosarul ajungând pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel Suceava, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.