Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statul român se reformează din temelii! Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna: 'Coaliţia a agreat crearea unui grup de lucru'

Inquam Photos / George Calin
Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a anunţat luni că formarea unui grup de lucru privind reforma statului a fost convenită la nivelul coaliţiei, acesta având rolul de a se asigura că reformele din programul de guvernare devin iniţiative legislative, relatează Agerpes.

"Discutaserăm anterior şi am agreat acum în coaliţie: crearea unui grup de lucru privind reforma statului, din care vor face parte liderii de partid şi câţiva specialişti, tocmai pentru a ne asigura că prevederile legate de reforme din programul de guvernare devin iniţiative, pentru că în această tumultoasă viaţă politică, să spun aşa, vrem să ne asigurăm că funcţionează şi componenta aceasta de transformare a programului de guvernare în iniţiative legislative", a precizat Barna, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

El a menţionat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi adoptată ordonanţa privind decontarea navetei elevilor, iar în zilele următoare vor avea loc discuţii cu miniştrii care au proiecte în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

"Miercuri va intra în Guvern ordonanţa privind decontarea navetei elevilor, o temă importantă asupra căreia am fost întrebaţi de mai mulţi cetăţeni şi clarificăm lucrul acesta. Ministrul Cristian Ghinea şi premierul au făcut un update pe ceea ce înseamnă pregătirea PNRR. În zilele următoare, la guvern, voi avea întâlnire cu miniştrii care au proiecte în cadrul programului. La unele dintre ele va participa şi premierul. Bineînţeles, ministrul Investiţiilor va fi prezent la toate aceste întâlniri pentru a finaliza proiectele şi detaliile privind fiecare dintre proiectele aflate în momentul de faţă în program, în acea anvelopă de 29,2 miliarde care a fost agreată cu Comisia Europeană, urmând ca în zilele următoare să trimitem această formă finală a programului", a afirmat Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.