Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STB, Metrorex şi Aeroportul Otopeni se alătură campaniei 'Împreună suntem #NeuroPuternici'

 Alzheimer

Societatea de Transport Bucureşti (STB), Metrorex şi Aeroportul Otopeni se alătură campaniei "Împreună suntem #NeuroPuternici", promovând paşii corecţi de acordare a primului ajutor în caz de criză epileptică şi AVC, precum şi sfaturi utile privind suportul pacienţilor cu Scleroză Multiplă, Boala Parkinson şi Boala Alzheimer.

Potrivit unui comunicat al unei clinici integrate de neurologie şi neuroimagistică, transmis luni AGERPRES, timp de o lună, în cadrul a 530 de autobuze din flota STB, precum şi în cele 62 de staţii de metrou din Bucureşti, vor rula clipuri video educaţionale privind acordarea primului ajutor şi suportul pe termen lung necesar pacienţilor care trăiesc cu Epilepsie, AVC, Scleroză Multiplă, Boala Parkinson şi Boala Alzheimer. De asemenea, informaţiile utile din cele cinci clipuri video au fost transpuse şi sub formă de infografice care vor fi afişate în cel mai mare aeroport din România - Aeroportul Otopeni şi în staţiile de metrou.

Mesajele campaniei Împreună suntem #NeuroPuternici vor ajunge zilnic la 1,1 milioane de români, numărul estimat al celor care tranzitează Aeroportul Otopeni sau circulă cu metroul şi autobuzele din flota STB, informează Agerpres.

"Ne dorim ca un număr cât mai mare din cei 1,1 milioane de români care vor intra zi de zi în contact cu mesajele noastre să disemineze informaţiile în familie şi în cercurile de apropiaţi, pentru a reuşi, împreună, să scoatem din izolare pacienţii cu afecţiuni neurologice, aceştia alegând în momentul de faţă să se excludă din societate din cauza preconcepţiilor existente," a afirmat dr. Dan Mitrea, director medical al Clinicii Neuroaxis.

Duminică, 26 martie, la nivel internaţional a fost marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Epilepsiei. Sunt dedicate zile asemănătoare şi pentru lupta împotriva Bolii Parkinson, a Sclerozei Multiple, AVC-ului sau a Bolii Alzheimer.

"Ne-am dorit să impulsionăm acţiuni constante care să educe opinia publică pe de-o parte, iar pe de altă parte să vină în ajutorul pacienţilor cu afecţiuni neurologice. Astfel, în cadrul campaniei Împreună suntem #NeuroPuternici, există o componentă de informare adresată publicului larg, precum şi Atelierele #NeuroPuternici, adresate pacienţilor, prin care încercăm să îi impulsionăm pe aceştia să rămână activi, invitându-i să participe la întâlniri şi workshopuri pe teme diverse precum dans, kinetoterapie, psihoterapie, pictură şi chiar un atelier de decorat turtă dulce. Nu în ultimul rând, pentru că dorim să sprijinim un proces de reintegrare în societate a acestor pacienţi, o altă componentă a campaniei este reprezentată de întâlniri cu marii angajatori din România, pentru a încerca să eliminăm preconcepţiile privind afecţiunile neurologice, astfel încât pacienţii care suferă, de exemplu, de epilepsie, să poată continua să lucreze fără să fie marginalizaţi de colegi şi superiori", a adăugat Dan Mitrea.

Neuroaxis este prima clinică integrată de neurologie şi neuroimagistică din România care oferă servicii de diagnostic, tratament şi monitorizare în toate ramurile neurologiei şi specializărilor conexe acesteia: psihiatrie, cardiologie, chirurgie spinală, recuperare, neurochirurgie şi reumatologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.