Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştefan Mihai, Mădălina Muşat şi Iulian Trăistaru sunt câştigătorii celei de-a 5-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru DbutanT

teatru

Ştefan Mihai, Mădălina Muşat şi Iulian Trăistaru sunt câştigătorii celei de-a 5-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru DbutanT, dedicată debutului în actorie, organizată de Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe şi Teatrul de Stat din Constanţa, anunță AGERPRES.

Directoarea teatrului din Sfântu Gheorghe, Anna Maria Popa, a declarat că în competiţie au fost înscrise iniţial 27 de spectacole, însumând 70 de tineri nominalizaţi, dintre care juriul a selectat opt spectacole cu 30 de nominalizaţi, iar în finală au intrat cinci concurenţi, dintre care au fost desemnaţi cei trei câştigători.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Ştefan Mihai, în vârstă de 25 de ani, a absolvit anul trecut Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale din Bucureşti, iar în urma câştigării acestui premiu a fost cooptat în echipa Teatrului de Stat din Constanţa, iar Mădălina Muşat, în vârstă de 25 de ani, şi Iulian Trăistaru, în vârstă de 22 de ani, ambii absolvenţi ai Facultăţii de Teatru şi Film din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, au obţinut un contract cu Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe.

Festivalul s-a desfăşurat pe parcursul săptămânii trecute la Constanţa, iar finala şi decernarea premiilor au avut loc sâmbătă şi duminică la Sfântu Gheorghe, fără public, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la peste 3 la mia de locuitori.

Anna Maria Popa a menţionat că DbutanT este singurul festival de teatru din ţară care se adresează artiştilor aflaţi la început de drum, iar fiecare ediţie este dedicată unei categorii artistice.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Astfel, prima ediţie a fost consacrată actorilor, a doua regizorilor, a treia scenografilor, a patra compozitorilor de muzică de teatru şi coregrafilor, iar acestea vor fi reluate într-un ciclu prestabilit.

Câştigătorii ediţiilor precedente au fost actriţa Paula Rotar (2016), regizorul Nagy Botond (2017), scenografa Gabriella Spiridon (2018) şi coregrafa Simona Dabija (2019).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.