Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştefan Muşoiu: 'România susţine Republica Moldova pe drumul ireversibil pentru ocuparea locului printre membrii Uniunii Europene'

infoialomita.ro
Ştefan Muşoiu

România susţine Republica Moldova pe drumul "ireversibil" pentru ocuparea locului printre membrii Uniunii Europene, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ştefan Muşoiu, care se află, cu o delegaţie, într-o vizită de lucru la Chişinău.

"Vizita reprezintă o oportunitate de a reconfirma relaţia specială dintre ţările noastre, precum şi de a asigura pe omologii moldoveni de întreaga deschidere şi susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor din Republica Moldova", a afirmat Muşoiu, conform unui comunicat al Camerei Deputaţilor transmis vineri.

El a subliniat importanţa cooperării interparlamentare, în special la nivelul comisiilor de specialitate, "ca instrument esenţial în transferul de expertiză şi bune practici în sfera afacerilor europene".

Din delegaţia Comisiei pentru afaceri europene, se află de joi până sâmbătă la Chişinău, fac parte deputaţii Ana-Maria Cătăuţă, Nicolae Georgescu şi Silviu Nicu Macovei. La întrevederi a participat şi ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

Oficialii români au participat la şedinţa plenară a Parlamentului de la Chişinău, au avut convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavriliţa, cu vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău, Mihail Popşoi.

Programul vizitei a inclus şi o şedinţă comună cu omologii din Comisia pentru politică externă şi integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova.

Cu acest prilej, Ştefan Muşoiu a reafirmat sprijinul ferm şi consecvent al României pentru programul amplu de reforme necesar parcursului european al Republicii Moldova.

"Salutăm opţiunea pentru valorile europene, pe care şi noi le susţinem. Doar prin acestea se poate consolida statul democratic şi îmbunătăţi viaţa cetăţenilor moldoveni, care doresc progrese rapide legate de creşterea nivelului bunăstării, stabilitate politică, modernizarea societăţii şi a statului", a transmis Muşoiu, conform comunicatului, relatează Agerpres.ro.

Discuţiile au vizat cooperarea pe toate palierele, proiectele comune de interes strategic, creşterea rezilienţei în faţa provocărilor actuale şi viitoare şi impulsionarea conectării Republicii Moldova la spaţiul european, mai arată sursa citată.

"Cooperarea noastră este însă orientată spre viitor. Vă susţinem şi ne dorim ca Republica Moldova să reuşească să parcurgă drumul ireversibil către ocuparea locului printre membrii Uniunii Europene, alături de România", a evidenţiat Ştefan Muşoiu, potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.