Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştefan Radu Oprea, senator PSD: 'Agenţia Moody's a revizuit ratingul de ţară spre negativ. De aici în jos este doar abisul; Guvern PNL, trezirea!'

PNL vs PSD

Senatorul PSD Ştefan Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ si Antreprenoriat, afirmă că, după ce Agenţia Moody's a revizuit "ratingul de ţară spre negativ", "de aici în jos este doar abisul". "Guvern PNL, trezirea! (...) Haideţi să stabilim împreună în Parlament Planul Economic pentru Salvarea României. Dacă nu, vom citi ştiri doar despre agricultorii români care merg la cules sparanghel şi căpşuni in alte ţări sau despre cum buştenii şi resursele naturale părasesc România", spune el.

"Lucruri «fantastice» ni se întâmplă! Lăsând ironia la o parte, chiar ni se întâmplă lucruri grave. A venit rândul Agenţiei Moody's să revizuiască ratingul de ţară spre negativ. De aici în jos este doar abisul", afirmă Ştefan Radu Oprea, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

El spune că acest lucru înseamnă că România se va putea împrumuta doar foarte greu şi foarte scump.

"Relansarea economică mult trâmbiţată va deveni un pod prea îndepărtat. Orice plan economic realist, care presupune stimularea cererii şi a ofertei, măsuri de sprijin active pentru companii şi investiţii strategice ale statului în infrastructură şi agricultură, are nevoie de finanţare. Aceste posibilităţi încep să fie foarte limitate. Guvern PNL, trezirea! Lăsaţi ambiţiile politice şi lupta pentru data alegerilor locale. Haideţi să stabilim impreună în Parlament Planul Economic pentru Salvarea României. Dacă nu, vom citi ştiri doar despre agricultorii români care merg la cules sparanghel şi căpşuni in alte ţări sau despre cum buştenii şi resursele naturale părasesc România", susţine Oprea.

El îndeamnă la salvarea mediului de afaceri.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

"Încă se mai poate, deşi au trecut 41 de zile de la instituirea Stării de Urgenţă. Costurile inacţiunii sau ale decizilor proaste luate de către actualul guvern nu ne mai dau şanse pentru relansarea economică. De aceea, este momentul acţiunii comune a tuturor forţelor politice", conchide el.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă, a anunţat sâmbătă Ministerul de Finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.