Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stefanos Tsitsipas, dezvăluiri după eliminarea de la Roland Garros

Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, spune că regretă că a luat somnifere după ce s-a plâns că s-a simţit fără putere, la înfrângerea suferită marţi, în sferturile de finală de la Roland Garros, în faţa lui Carlos Alcaraz, scrie CNN.

Starul grec a fost învins în două seturi - 6-2 6-1 7-6 - de numărul 1 mondial într-un meci pe terenul Philippe Chatrie.

Deşi îl laudă pe Alcaraz pentru performanţa sa "excelentă", Tsitsipas spune că a fost împiedicat de propria pregătire şi de ciclul de somn perturbat.

"Un lucru pe care voi încerca să îl evit pe viitor este să iau pastile de melatonină [somnifere] şi să trag un pui de somn înainte de meciuri, pentru că este clar că nu pare să funcţioneze", a declarat Tsitsipas reporterilor.

La fel ca US Open şi Australian Open, Roland-Garros a avut în mod regulat sesiuni de nocturnă, ceea ce, în ciuda faptului că generează o atmosferă extraordinară sub luminile reflectoarelor, înseamnă că meciurile se pot termina după miezul nopţii.

"Am avut câteva sesiuni nocturne. Nu foarte târziu, dar suficient de târziu pentru ca programul meu de somn să fie, într-un fel, distrus", a adăugat Tsitsipas.

"Somnul este un lucru foarte important şi vital, iar recuperarea este cel mai important lucru atunci când participi la competiţii şi la turnee mari de slam ca acesta.

"Am mai făcut această greşeală în trecut [...] şi am avut exact acelaşi scor ca în primele două seturi."

Alcaraz a dominat sfertul de finală încă de la început, trecând cu brio de primele două seturi, Tsitsipas având dificultăţi în a avea vreun impact asupra jocului.

Tsitsipas a făcut cinci duble greşeli, faţă de una a spaniolului, şi a avut cu 10 erori neforţate mai multe decât adversarul său pe tot parcursul meciului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.