Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stejarii revin acasă la World Rugby: România joacă primul meci cu Argentina pe stadionul Arcul de Triumf

romania rugby

România - Argentina este primul meci test World Rugby al lunii iulie și se va juca pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Partida are loc pe 3 iulie, ora 21:00 și va fi transmisă în direct pe TVR 1.

Stejarii se întorc astfel acasă, după trei ani, ultimul meci disputat aici fiind în 2017, partida cu Tonga, după care stadionul a intrat în proces de reconstrucție. Acest meci internațional dintre România și Argentina înseamnă practic inaugurarea oficială a noului stadion Arcul de Triumf.

“Este o veste extraordinară pentru toți iubitorii rugbyului, Stejarii revin acasă, mai mult, revin într-un meci de cel mai înalt nivel, cu una dintre cele mai bune echipe din lume. Doresc să mulțumesc ministrului Carol – Eduard Novak și oficialilor Ministerului Tineretului și Sportului că au făcut posibilă disputarea acestui meci aici, inițiind demersuri la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei care fusese închiriată de forul european pentru antrenamentele echipelor la EURO 2020. Este o partidă importantă, foarte grea, toți știm cine este Argentina și vreau să fac un apel către toți suporterii Stejarilor și ai rugbyului românesc să vină alături de băieți și să-i susțină. Aceste meciuri, atât cel cu Argentina, cât și cel cu Scoția, constituie o oportunitate extraordinară pentru tânăra noastră generație pe care încercăm să o promovăm la echipa națională, sunt întâlniri care nu pot să aducă decât lucruri pozitive. Ar trebui să luăm chiar exemplul Argentinei care, în urmă cu câțiva ani, atunci când a început să joace în Rugby Championship avea rezultate slabe, iar acum, după câțiva ani de jucat în această competiție cu echipe mult mai puternice, nivelul a crescut exponențial astfel că anul trecut a reușit să învingă Noua Zeelandă. Este un prim meci după mai bine de un an jumătate pe care echipa națională îl joacă cu spectatori în tribună și avem nevoie de susținerea tuturor. Mai mult, jucăm acest meci acasă, pe o arenă modernă, jucăm pe un stadion care întotdeauna a fost o sursă de inspirație și de motivație pentru jucători, a fost, este și va fi leagănul rugbyului românesc”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Vezi și: Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Bucureşti, inaugurat cu meciul test România - Argentina

România și Argentina se întâlnesc la București după 29 de ani, ultimul meci disputat aici fiind în 1992, când Pumele s-au impus cu 21-18. Argentina se află pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce Stejarii se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale de Rugby, în 2003 și 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.