Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: 'Fac public cel mai bine păstrat secret al administrației Bucureștiului - inventarul patrimoniului orașului!'

Radu Pop
primaria Capitalei

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune vineri că „cel mai bine păzit secret” al administrației Bucureștiului a fost inventarul patrimoniului orașului.

„Acea listă cu clădiri monument, spații comerciale, case, apartamente, garaje... Zeci de mii de metri pătrați care se află în patrimoniul Bucureștiului. O ”comoară” care zace în paragină și generează cheltuieli, dar mai ales o imagine degradantă pentru Capitală. Pun ordine în lucruri! Fără liste secrete, fără cheltuieli inutile, fără clădiri în paragină!

Din luna martie - conform Dispoziției Primarului General nr. 568/08.03.2022 - am preluat atribuțiile pentru administrarea patrimoniului orașului. Împreună cu directorul Administrației Fondului Imobiliar (AFI), dl. Mihai Enăchescu, am început treaba: inventariem spații și clădiri, le scoatem din paragină și le punem la lucru, pentru a crea venituri la buget.

Ce am identificat, până acum:

65.598,26 mp - este suprafața totală a 642 de spații LIBERE, aflate în patrimoniul Capitalei!

- Spații situate în zone centrale, dar lăsate în paragină!

- Spații neutilizate, dar care generează cheltuieli administrative enorme!

- Spații care provoacă o imagine degradantă pentru oraș.

Lista spațiilor A FOST un secret bine păzit! De azi, aceste spații și tot ce ține de patrimoniul orașului va fi LA VEDERE (vezi lista spațiilor libere mai jos, în primul comentariu!!)

Foarte important: în listă nu apar intenționat și numerele poștale. Este o măsură suplimentară de protecție împotriva vandalismului și a ocupării abuzive a acestor spații”, a scris el pe Facebook.

„Odată identificate și scoase din paragină aceste spații, le punem la lucru: Pasul 1: igienizăm și punem în siguranță locațiile. Pasul 2: realizăm un minim de investiții (văruim, reparăm instalațiile electrice și sanitare). Pasul 3: închiriem spațiile, pentru a crea venituri suplimentare pentru buget. Vom organiza licitații, transparent, pentru a închiria aceste spații. Am convingerea că industriile ospitalității și cea a serviciilor vor ști să le valorifice. Bucureștiul va avea, astfel: venituri, nu cheltuieli; economie funcțională; estetică urbană, nu degradare și paragină”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.