Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion cere fonduri suplimentare pentru DNA și DIICOT: e pusă în pericol lupta împotriva corupției și a criminalității

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat că va solicita coaliţiei de guvernare, care s-a reunit la Palatul Parlamentului, sume mai mari pentru Justiţie, respectiv pentru continuarea luptei împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate.

"Sper să se aprobe mai multe sume pentru Justiţie. Am solicitat pentru un sediu la Şimleul Silvaniei pentru a continua proiectul. De asemenea, sunt nişte sume dincolo de cele despre care am aflat că se vor acorda, circa 13 milioane de lei. Este nevoie şi de alte sume. Unele din hotărârile judecătoreşti, sume referitoare la cheltuieli de personal vor trebui plătite, dacă totuşi la această rectificare nu vor putea fi acordate aceste sume. Eu oricum le-am cerut şi insist foarte mult asupra lor, sperăm să găsim înţelegere. Oricum, la rectificarea din noiembrie vor trebui acordate aceste sume", a declarat Stelian Ion, informează Agerpres.

El a spus că nu s-a ajuns la un acord în privinţa sumei cerute de Ministerul Justiţiei.

"De asta sunt şi astăzi aici, pentru a agrea o sumă. Am solicitat mai multe sume, 50 de milioane ar ajunge până în noiembrie, ar ajunge şi mai puţin până în noiembrie, dar ideea e că până la sfârşitul anului să fie plătite toate sumele. Şi este nevoie de sume mari. Pană la sfârşitul anului este nevoie de mult mai mulţi bani - peste 60 de milioane. În afară de asta, insist foarte mult, deşi nu sunt ordonator principal de credite, pentru a acorda sumel e necesare continuării luptei împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate - DNA, DIICOT. Au nevoie de sume suplimentare şi doamna procuror general a solicitat acest lucru. Sunt aici şi pentru a discuta acest lucru", a adăugat ministrul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.