Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion: Cîțu e campionul marilor ratări

Facebook
Stelian Ion

Fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, spune că premierul Florin Cîțu a ratat 7 mari obiective din cauza luptelor din PNL pentru șefia partidului. „Dacă am avea un campionat al marilor ratări, premierul Cîțu ar fi lider, iar echipa lui ar fi cu adevărat câștigătoare”, a adăugat USR-istul.

Ce îi impută Stelian Ion lui Cîțu:

1. Campania de vaccinare. Aceasta este un eșec major al premierului Cîțu, coordonator al campaniei de vaccinare. Florin Cîțu a ratat țintele de vaccinare pe care singur și le-a stabilit. USR PLUS a fost singurul partid politic care a avut campanie de susținere a vaccinării, inclusiv caravane de vaccinare în țară. Am fost criticați că „politizăm” campania de vaccinare. Nu politizam, ci ajutam. Dar premierul Cîțu a insistat pentru relaxări.

2. Pregătirea pentru valul 4, care era inevitabil ținând cont de rata mică de vaccinare. Florin Cîțu numără abia astăzi paturile din spitale, când situația a scăpat de sub control. Astăzi sunt raportate peste 6.700 de cazuri.

3. Informarea corectă a populației referitoare la liberalizarea pieței energiei și alegerea unui furnizor de pe piața liberă. Faptul că până la sfârșitul lunii iunie, termenul de referință, doar jumătate din populație era pe piața liberă arată eșecul și al acestei campanii.

4. Un program cu adevărat pentru interesul comunităților. „Anghel Saligny” este în realitate urmașul cosmetizat al PNDL-ul creat de Liviu Dragnea și PSD. Încercarea lui Florin Cîțu de trece programul „Anghel Saligny” prin Guvern fără să trimită forma finală și în original, cu toate avizele necesare, la Ministerul Justiției pentru a primi avizul de legalitate este o dovadă a faptului că programul are hibe majore. USR PLUS a depus astăzi mai multe amendamente care să facă acest program transparent și cu mecanisme de control, care să garanteze că banii publici nu ajung în buzunarele prietenilor și partenerilor politici ai premierului Cîțu.

5. Menținerea în Guvern și administrație a unor specialiști care să aplice legea și să nu țină cont de mofturile politice ale premierului Cîțu. Ca să dau doar un singur exemplu: eliberarea din funcție a lui Octavian Berceanu de la conducerea Gărzii de Mediu reprezintă o dovadă clară că Florin Cîțu e interesat mai degrabă să-i apere pe cei care distrug mediul înconjurator. Oricine își face treaba bine și își ia în serios atribuțiile e îndepărtat rapid din funcție de către Florin Citu. Îmi amintesc cum la o ședință de guvern Cîțu i-a cerut ministrului mediului să-i atragă atenția colegului meu, Octavian Berceanu, să o lase mai moale cu ieșirile publice.

6. Obiectivele pe termen scurt si mediu din programul de guvernare. Câteva exemple doar din capitolul Justiție: desființarea SIIJ, pe care am aprobat-o în Guvern în februarie, repararea legilor justiției, pe care le-am finalizat încă din martie, inclusiv procedura de numire a procurorilor de rang înalt și trecerea poliției judiciare în subordinea parchetelor. Deși erau trecute în programul de guvernare, nu au mai fost susținute de premier.

7. Lecția democrației. Florin Cîțu nu acceptă că o moțiune de cenzură este un instrument democratic pe care Parlamentul îl are la dispoziție pentru a-și exercita controlul asupra Guvernului căruia i-a dat un vot de încredere și de a-i atrage atenția că încalcă reguli și legi. Cîțu înlocuiește regulile democratice cu un discurs iresponsabil”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.