Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion i-a cerut explicații lui Lucian Bode în scandalul Emilia Șercan

Facebook
Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion i-a cerut, marţi, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să dea explicaţii cu privire la cazul jurnalistei Emilia Şercan, în condiţiile în care aceasta a fost supusă "unei acţiuni de kompromat", iar instituţiile statului "au avut o contribuţie majoră", scrie Agerpres.

Lucian Bode a fost participat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului". "În raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii e scris foarte clar despre impunitatea unor poliţişti faţă de nişte fapte foarte grave pe care le-au săvârşit. Este vorba despre abuzuri abominabile, despre bătăi, despre tratamente inumane şi degradante. Domnule ministru, este acesta un subiect pe măsura disponibilităţii dumneavoastră de a veni în fata Parlamentului şi a răspunde? De asemenea, este foarte important să ne daţi răspunsuri astăzi cu privire la cazul jurnalistei Emilia Şercan care a fost supusă unei acţiuni de kompromat în care instituţiile statului, între care şi instituţia pe care o conduceţi, au avut, din păcate, o contribuţie majoră. Nu aţi ieşit până acum public să daţi nişte explicaţii, nu aţi ieşit public să acuzaţi această acţiune de kompromat, nu aţi ieşit să cereţi într-un timp foarte scurt o anchetă care să aibă şi o finalitate", a spus Stelian Ion.

El i-a cerut lui Bode să accepte ca Poliţia judiciară să treacă în subordinea Parchetelor, pentru a nu mai exista cazuri de "scurgere de informaţii" din dosare penale în spaţiul public.

"Această dublă subordonare a poliţiştilor, pe de o parte faţă de cel care conduce ancheta şi o supraveghează, adică faţă de procurori, şi, pe de altă parte, pe linie ierarhic administrativă faţă de şeful din Poliţie şi mai departe de ministrul de Interne, această dublă subordonare nu a adus nimic bun în ultimii zeci de ani. De peste 15 ani Parchetele, procurorii, vă cer să contribuiţi, să acceptaţi un asemenea transfer. Nu total, nu dintr-o dată. Am avut o propunere - mai întâi pentru detaşarea poliţiştilor judiciari şi apoi pentru trecerea în subordinea Parchetelor. Nu aţi fost de acord", a afirmat fostul ministru al Justiţiei. Deputatul USR i-a reproşat ministrului Afacerilor Interne şi că nu a emis normele de aplicare pentru programul referitor la protecţia victimelor cu brăţări electronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.