Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion, la audieri: SIIJ este moartă, nu poţi sta cu mortul în casă

hotnews.ro
Stelian Ion

Ministrul propus la Justiţie, Stelian Ion a primit un aviz negativ, marţi, în urma audierii în cele opt comisii comune ale Cameri Deputaţilor şi Senatului. Acesta a declarat în cadrul audierii că este necesară desfiinţarea Secţiei Speciale din Justiţie, pentru că este ”moartă”.

Ion Stelian a vorbit despre desfiinţarea Secţiei Speciale. ”Pot fi avute în vedere mai multe amendamente, dar ideea principală este de a respecta competenţa parchetelor”, a spu el. ”Vă spun un lucru, secţia specială e moartă, nu poşţi sta cu mortul în casă, şi să nu îl duci unde trebuie”, a comentat Stelian Ion, la întrebarea unui parlamentar de la PSD.

Fostul ministru al Justiţiei a menţionat că este importantă reforma inspecţiei judiciare. ”Nu putem spera la o justiţie independentă, puternică, care să nu fie deloc legată de factorul politic, în cadrul căreia să acţiuneze nişte anticorpi eficienţi, Inspecţia Judiciară trebuie să genereze aceşti anticorpi prin care sistemul de justiţie să îşi corecteze greşelile.”, a arătat el.

Ministrul de Justiţie propus a mai arătat că legile justiţiei reprezintă o miză foarte mare pentru România. ”Avem ca deziderat imediat şi ridicarea MCV, ne dorim acest lucru, să ajungem la situaţia în care vom fi monitorizaţi doar prin statul de drept şi nu prin MCV. Am speranţa că în Parlament vom găsi acest echilibru”, a spus el.

Stelian Ion a mai afirmat că, de la debutul mandatului său, a fost aprobat planul de rezilienţă şi redresare, iar prin PNRR justiţia va beneficia de sume mari de bani, fiind o miză pentru construcţia de sedii noi. Despre DNA-ul pădurilor, el a spus că se doreşte o reformulă, până la sfârşitul anului, pentru ca infracţiunile grave de mediu să fie anchetate de procurorii DNA.

Ministrul propus a fost întrebat de senatoarea PNL Iulia Scântei desprea avizul pentru Proiectul ”Anghel Saligny”, care a dus la declanşarea crizei politice. ”Criza guvermamentală a fost generată, îmi pare rău să o spun, de revocarea intempestivă şi nejustificată a mea de către premierul Florin Cîţu”, a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.