Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion spune că Florin Cîțu minte: 'Nu avea cum să fie transmis către Consiliul Legislativ un original, de vreme ce la noi ar fi fost originalul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat miercuri că a primit, de la Ministerul Dezvoltării, o copie privind Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", nu originalul. El îl acuză pe Florin Cîțu că minte când spune că i-a trmis originalul, pentru că acest lucru nu ar fi fost posibil, pentru că documentul a fost trimis, în aceeași zi, la mai multe ministere, ori originalul nu putea fi în mai multe locuri, în același timp.

"De la Ministerul Dezvoltării nu a venit decât o copie a acelui document. Potrivit Hotărârii de Guvern 561/2009, care reglementează această activitate, de elaborare şi adoptare a actelor normative la nivel de Guvern, ultima instituţie avizatoare în acest lanţ de avizare este Ministerul Justiţiei. Ca atare, de fiecare dată ne vin la avizare proiectele de acte normative cu toate semnăturile şi toate avizele luate de la toate ministerele. De data aceasta, deşi adresa de înaintare a conţinut în mod eronat, consider că este o greşeală, care poate fi rectificată, nu-mi imaginez că a fost cu intenţie acea menţiune că s-ar fi trimis originalul, s-a trimis în realitate o copie. În documentaţia noastră, în registrele noastre figurează acel dosar ca fiind copie", a susţinut el la Parlament.

Citește și: Vlad Voiculescu are ochi de expert: 'PNDL 3 nu va fi altceva decât o altă hoţie. Florin Cîţu vrea să facă ceea ce nici Dragnea nu a îndrăznit'

Mai mult, a spus că în acea zi au fost trimise aceleaşi documente şi către Ministerul Transporturilor şi către Ministerul Justiţiei. "Deci, nu avea cum să fie originalul împărţit la mai multe ministere", a arătat ministrul Stelian Ion.

Acesta a subliniat astfel că la Ministerul Justiţiei există o adresă de înaintare "şi în spatele ei este actul semnat doar de către domnul ministru Cseke Attila, fără celelalte avize, deci este o copie".

Citește și: Încă un senator USR-PLUS cere ieșirea de la guvernare: 'Nu văd altă soluţie. Analizăm inclusiv varianta moţiunii de cenzură'

"Nu avea cum să fie transmis către Consiliul Legislativ un original, de vreme ce la noi ar fi fost originalul", a mai arătat ministrul.

El a subliniat că rolul ministerului pe care îl conduce este să asigure legalitatea procedurilor în Executiv.

"Îl sprijin pe premier la fiecare şedinţă. Ăsta e rolul ministrului Justiţiei şi ăsta e rolul Ministerului Justiţiei, printre altele, să se asigure că legalitatea, în cadrul procedurilor de adoptare a actelor normative, este respectată", a subliniat Stelian Ion.

Citește și: Florin Cîțu respinge presiunile USR PLUS pe justiție: 'Politica nu se poate face pe condiționări și pe șantaj'

Totodată, a afirmat că premierul poate avea încredere în Ministerul Justiţiei.

"Este de apreciat profesionalismul angajaţilor Ministerului Justiţiei şi premierul are toate motivele să se bazeze pe acest minister, indiferent de persoana ministrului, şi să dea deplină încrede actelor pe care le emit aceştia şi pe care le emite şi ministrul Justiţiei", a mai spus Stelian Ion.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că originalul ordonanţei privind Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny" a fost transmis Ministerului Justiţiei pe 25 august.

Citește și: Mutare radicală a USR PLUS: Cioloș și Barna au decis ca miniștrii partidului să NU participe la ședința de guvern

"Am verificat cu ministrul Dezvoltării. Pe 25.08 am primit copia că a fost trimis originalul acestei ordonanţe la Ministerul Justiţiei. (...) Eu vreau de la toţi miniştrii să-şi ia în serios treaba şi atribuţiile pentru că noi suntem acolo să guvernăm, nu să oprim proiectele care duc la dezvoltarea României", a spus Florin Cîţu la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.