Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion ţine cu dinţii de revenirea la epoca abuzurilor şi respinge soluţia UDMR: Competenţa de investigare a magistraţilor să se întoarcă la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
stelian ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion, nu este de acord ca Secția Specială să fie reînființată după desființare, sub altă denumire. Această propunere aparţine UDMR, care nu doreşte revenirea competenţei de investigare a magistraţilor la DNA, după abuzurile din perioada 2014-2018 scoase la iveală de raportul Inspecţiei Judiciare aprobat de CSM.

"Trebuie să fim foarte atenți ca odată cu desființarea Secției Speciale, să ajungem la o soluție legislativă acceptabilă, în sensul în care să nu o reînființăm sub altă denumire, sub acoperișul tot al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, pentru că și acum Secția Specială e organizată în cadrul Parchetului General. Ideea de a desființa Secția și de a o reînființa sub o altă denumire sau de a trimite toate dosarele către altă secție, tot unică la nivel național, în cadrul Parchetului General, care să afecteze competența pe partea de luptă anticorupție, aceasta nu poate fi primită și trebuie să fim foarte atenți la cum desființăm Secția. Soluția corectă este cea pe care a promovat-o Guvernul. Aceasta înseamnă desființarea Secției și respectarea competenței, după materie, astfel încât dosarele care țin de criminalitatea organizată să meargă la DIICOT, cele care țin de corupție să meargă spre DNA, cele care au un alt obiect să meargă după competență la Parchetele fie de pe lângă Înalta Curte, fie de pe lângă Curțile de Apel (...). Dacă se merge spre soluția în care să fie ocolit DNA-ul, ar fi un semnal foarte-foarte greșit", declarat Stelian Ion la RFI.

CCR a stabilit recent că Secția de Investiare a Infracţiunilor din Justiţie funcţionează în acord cu prevederile constituţionale, iar Guvernul şi Parlamentul sunt responsabile de aplicarea recomandărilor din rapoartele MCV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.