Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Ion a EXPLODAT după ce Sorin Grindeanu a fost ales șef la Camera Deputaților: E cu înviințarea lui Iohannis. OUG 13 vă mai spune ceva?

Inquam Photos / George Calin
Parlament, audieri, stelian Ion, Inquam Photos / George Calin

Deputatul USR Stelian Ion consideră că alegerea lui Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor reprezintă "avansul pentru refacerea alianţei cu PSD", plătit de către PNL condus de Florin Cîţu.

"PNL condus de Cîţu a plătit azi avansul pentru refacerea alianţei cu PSD: preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor va fi Sorin Grindeanu. Îl mai ţineţi minte? OUG 13 vă mai spune ceva? În Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, PNL nu a votat împotrivă, ci s-a abţinut de la vot, lăsând astfel cale liberă PSD. PNL şi-a încălcat în felul acesta promisiunea de a vota un reprezentant al USR, aşa cum s-a convenit în urmă cu două săptămâni. Mai miră pe cineva? Un lucru trebuie însă să ne fie clar: tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni şi tot ce se va întâmpla în continuare va fi cu încuviinţarea preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă acesta acceptă refacerea coaliţiei de dreapta, coaliţia se va reface. Dacă doreşte mai degrabă refacerea USL, exact asta se va întâmpla. Până acum, din toate gesturile sale politice, pare că prima sa opţiune este refacerea alianţei cu PSD, numit de Florin Cîţu nu demult 'duşmanul poporului'", a scris, marţi, pe Facebook, fostul ministru al Justiţiei.

Deputatul liberal Florin Roman a susţinut, marţi, că Sorin Grindeanu a ajuns preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor "pe mâna USR".

"PNL nu l-a votat pe domnul Grindeanu. A fost votat de PSD, UDMR, AUR şi minorităţi", a scris Roman pe Facebook.

După ce Ludovic Orban şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Biroul permanent a decis, în urmă cu două săptămâni, ca şefia interimară a instituţiei să fie preluată de liberalul Florin Roman. Interimatul acestuia a expirat după două săptămâni, iar, marţi, a fost ales un alt vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor care să îndeplinească atribuţiile de preşedinte interimar - Sorin Grindeanu.

"Colegii din USR au refuzat propunerea pe care le-am făcut-o să prelungim mandatul meu cu două săptămâni, urmând ca dânşii să fie susţinuţi de noi pentru următoarea rotaţie. Prin decizia luată de USR nu am mai reuşit să generăm majoritatea necesară. Refuzul lor de a susţine PNL a fost motivul pentru care noi ne-am abţinut. Şi uite aşa, USR a făcut un cadou gratuit PSD", a mai scris Florin Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.