Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Tănase despre guvernarea PSD-ALDE: 'România începe să semene cu Venezuela, economic și politic'

stelian tanase

Scriitorul Stelian Tănase susține că măsurile economice luate de Partidul Social Democrat și ALDE nu sunt viabile, iar lanțul trofic se va rupe undeva și va urma căderea. În acest joc PSD și ALDE încearcă să mai țină România de lanț măcar până trec alegerile, se arată pe blogul său personal.

Citește și: Deputatul Eugen Nicolicea (PSD) denunţă FAKE NEWS: 'Am vorbit despre infracțiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei si calomniei'

„Două mari războaie au purtat Dragnea&Co în ultimii doi ani, ambele împotriva României. Războaie care au urmărit (o fac în continuare) – destructurarea societății românesti și aducerea ei sub controlul initiatorilor. Unul împotriva Justiției, având ca scop subordonarea acesteia factorului politic – se înțelge Dragnea&Co. De ce? Pentru a imuniza infraciunile, averile strânse în 30 de ani prin raft, pentru a securizarea carierelor lor politice. 2/ Împotriva economiei de piață, a agenților economici reali, privati (români și străini deopotrivă) cu acelesi scop – subordonarea economiei intereselor unui grup – a acelora care ți-au constituit averile prin afaceri cu statul. Dragnea este exponentul perfect al acestora. Îi reprezintă. Iar ei se consideră reprezentați de el. În acest grup se află marii experti în devalizarea bugetului statului, în delapidarea fondurilor, in mânărirea banilor publici, în deturnarea fondurilor europene, in direcționarea banului indiferent de sursă spre oamenii proprii, Dragnea ziuanewsunii sau alții după cum dictează interesele de moment. Coeziunea de PSD în jurul conducătorului iubit este dată de „cimentul” pe care îl asigură acești bani, mulți, miliarde. Politica pentru ei este o afacere care trebuie în esență să răspundă la întrebarea cum să își însușească bugetele central și locale?

Citește și: LOVITURĂ de teatru în Guvern: Vâlcov îşi 'subordonează' ANAF şi va comanda controale

Aventurismul acesta a înrăutațit grav situatia economică a Romaniei adusă prin măsuri aventuriste – care țin mai mult de practica sistematică a infracțiunii – în preajma unei recesiuni – chiar a colapsului. Leul mai jos ca niciodată, pe tobogan. Inflatia și scumpetea sus etc. Puterea de cumpărare scade cu repeziciune, au înghețat deja plusurile la salarii și pensii din ultimii ani. Afacerile imobiliare, sistemul de pensii sau asigurarile vin la rând. Undeva lanțul trofic se va rupe si va urma căderea. PSD&ALDE încearcă să mai tină de lanț măcar până trec alegerile. Dar economic vorbind, ce au pus pe picioare Dragnea&Valcov&Co nu este viabil. Drumul ăsta duce România sigur în prăpastie și în haos. România incepe să semene cu Venezuela, economic și politic.

Citește și: Un lider PNL susține că a fost AMENINȚAT și INTIMIDAT: s-a ajuns la derapaje grave

Ofensiva lansată recent împotriva Băncii Naționale nu mă mira vine logic pe firul gândirii politice și economice Dragnea&Co. BNR este ultimul bastion care își păstrează independența. Ea nu este la cheremul lui Dragnea și a bodygarzilor lui – Valcov&Co. deea este ca PSD&ALDE să dreagă bucuiocul prin BNR, iar guvernul să continue să facă tâmpenii împotriva economiei de piață. În esentă vor ajunge să tipărească bani, vor da drumul la inflație, vor creste deficitele ca să acopere găurile produse de eșecul programului economic PSD, de factura populista, anti- economică. Cu tipărirea banilor sunt chiar grăbiți pentru că vin alegerile și trebuie sa găsească electoratul mulțumit. Cu maculatura de îi zice bani prin buzunare. Ce dacă au o putere de cumpărare foarte redusă. Până să își dea seama capul de locuitor de păcăleală asta, alegerile au trecut iar Dragnea&Co sar hopul, rămân la putere încă 4 ani, visul oricărui pesedist”, susține Stelian Tănase pe blogul său personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.