Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stelian Țurlea prezintă cartea zilei: 'Ieri, azi, mâine. Viața mea', de Sophia Loren

europafm.ro
carte

Autobiografia unei stele de cinema și a unei femei cu totul deosebite care, în cuprinsul său, include istoria cinematografiei italiene, arată Stelian Țurlea în Mediafax.

Cu vreo jumătate de secol în urmă a rulat pe ecranele lumii - și a fost reluat de atunci constant, un film cu acest titlu, „Ieri, azi, mâine” despre viata amoroasă a trei femei, Anna, Adelina și Mara, care trăiesc la Roma, Neapole și Milan.

Multe dintre scenele filmului au devenit celebre și au fost citate sau parodiate de-a lungul vremii, în alte filme. Regia îi aparținea lui Vittoria De Sica, iar în rolurile principale erau distribuiți Marcello Mastroianni și Sophia Loren.

Sophia Loren reia titlul acestui film pentru autobiografia sa.

A fost probabil cea mai celebră și mai iubită actriță a celor de vârsta autorului acestei prezentări, o femeie extrem de frumoasă, o actriță foarte bună și un idol.

Numele real era Sofia Villani Scicolone, s-a născut pe 20 septembrie 1934, la Roma, şi s-a remarcat în concursuri de frumuseţe la vârsta de doar 14 ani. La 15 ani a pleacă la Roma, de la Pozzuoli, în căutarea succesului și a debutat în filmul „Quo Vadis?”, deScoperită fiind de regizorul Vittorio de Sica.

Au urmat șase decenii (!) de carieră cinematografică și aproximativ 100 de filme. A lucrat cu mari regizori, între care George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli, Ettore Scola, Robert Altman. Primul său rol important a fost în „L’Oro di Napoli” (1954) al lui De Sica, iar „Peccato che sia una canaglia/ Too Bad She’s Bad” (1954) a fost primul film în care a jucat alături de Marcello Mastroianni, actorul care avea să-i devină un colaborator constant pe marele ecran.

În 1961, rolul dramatic al mamei din „La Ciociara” (1961), în regia lui Vittorio de Sica, i-a adus 22 de premii internaţionale, inclusiv unul de interpretare la Cannes şi un Oscar, devenind prima actriţă premiată cu statueta pentru un film străin şi prima actriţă italiană distinsă cu acest trofeu. A fost recompensată de-a lungul carierei şi cu patru trofee Globul de Aur pentru World Film Favorite - Female, prestigiosul Cecil B. DeMille Award, un premiu BAFTA şi deţine recordul de a fi distinsă cu şase premii David di Donatello pentru cea mai bună actriţă. În 1991, a fost onorată de Academia Americană de Film pentru întreaga carieră, fiind declarată o „comoară a cinematografiei mondiale”, iar în 1999 a fost recunoscută de American Film Institute drept una dintre marile legende ale epocii de aur de la Hollywood.

A revenit în faţa camerei de filmat la vârsta de 84 de ani, în „La vita davanti a sé”, regizat de fiul său, Edoardo Ponti.

Scriu editorii: „Autobiografie a uneia dintre cele mai strălucitoare stele din lumea filmului, volumul reface portretul unei femei care a definit o epocă. În paginile vii ale singurei sale autobiografii oficiale, sunt redate sentimentele cele mai intime ale autoarei, bucuriile și necazurile care o aduc mai aproape de oamenii obișnuiți. Nu mai este doar o imagine de pe coperta unei reviste sau de pe afișele unor filme, ci un trup și un suflet. Femeia al cărei zâmbet a cucerit lumea își povestește trăirile cu simplitate și înțelepciune, încântându-și cititorii”.

„Viața Sophiei Loren, prezentată în cartea sa , este o narațiune sinceră și articulată, care arată cât de extraordinară poate fi viața, un miracol neașteptat plin de noroc, o călătorie curajoasă spre fericire“ - Le stanze di Alba

Volumul are, fapt rarisim, 64 de pagini cu imagini, un adevărat album! Neapărat de citit.

Sophia Loren – Ieri, azi, mîine. Viața mea. Editura RAO. 319 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.