Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stellantis alocă 103 milioane de euro pentru fabrica din Szentgotthard

gds.ro
Stellantis

Stellantis va investi 103 milioane de euro la fabrica sa din Szentgotthard, Ungaria, pentru a creşte capacitatea de producţie a modulelor de acţionare electrică (EDM), care vor ajuta producătorul de automobile să-şi dezvolte portofoliul de vehicule electrice, transmite Reuters.

Investiţia este a treia efectuată de Stellantis într-o unitate de producţie EDM, după Tremery-Metz din Franţa şi Kokomo, Indiana, în Statele Unite, potrivit news.ro.

În plus, Stellantis creşte în 2024 producţia de transmisii electrificate cu dublu ambreiaj (eDCT), de ultimă generaţie, pentru vehicule hibride şi hibride plug-in, la unitatea sa din Complexul Mirafiori, Italia.

Compania cu sediul în Ţările de Jos se aşteaptă ca extinderea capacităţii de producţie din Ungaria să o apropie de obiectivele sale de electrificare, până la 100% vânzări de vehicule electrice cu baterii în Europa până în 2030.

Compania va investi 50 de miliarde de dolari în eforturile de electrificare în următorul deceniu.

Extinderea uzinei Szentgotthard, care în prezent construieşte motoare cu ardere internă pentru vehiculele Stellantis, va include prelucrarea componentelor cheie şi asamblarea finală şi testarea EDM-urilor 3-în-1.

Se preconizează că producţia de EDM la fabrică va începe la sfârşitul anului 2026.

EDM este o unitate integrată de motor electric, cutie de viteze şi electronică de putere, utilizată atât în sistemele de propulsie pur electrice, cât şi în cele hibride, care ajută la furnizarea unui cuplu ridicat, menţinând în acelaşi timp eficienţa sistemului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.