Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stellantis, aproape de preluarea unei participaţii de 20% la producătorul chinez de automobile electrice Leapmotor

playworld.ro
Stellantis masini lancia alfa romeo

Grupul auto franco-italian Stellantis NV este aproape de un acord pentru preluarea unei participaţii de 20% la producătorul chinez de automobile electrice Zhejiang Leapmotor Technologies Ltd., aceasta fiind ultima încercare de a-şi creşte prezenţa pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Bloomberg.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, cele două companii sunt aproape de finalizarea detaliilor tranzacţiilor şi un anunţ ar putea fi făcut în zilele următoare, conform Agerpres.

De la începutul anului şi până în prezent, acţiunile Leapmotor au înregistrat un avans de 22% la bursa de la Hong Kong, ceea ce conferă constructorului chinez o valoare de piaţă de 5,4 miliarde de dolari. O participaţie de 20% la Leapmotor ar avea o valoare de aproximativ un miliard de dolari.

Sursele au mai spus că Leapmotor şi Stellantis discută de asemenea înfiinţarea unei societăţi mixte. Acest parteneriat ar putea permite Stellantis să producă şi să vândă anumite automobile Leapmotor în afara Chinei şi, în acelaşi timp, să dobândească acces la componente şi anumite tehnologii ale constructorului chinez de automobile electrice.

"Am anunţat în urmă cu câteva luni că studiem diferite scenarii pentru a profita de oportunităţile de afaceri care au legătură cu evoluţiile producătorilor chinezi, în contextul electrificării industriei auto mondiale. Nu avem alte noutăţi", a declarat un purtător de cuvânt de la Stellantis.

Grupul Stellantis deţine mărci precum Chrysler, Fiat, Jeep şi Peugeot.

Marii producători mondiali de automobile vizează piaţa chineză a automobilelor electrice, în încercarea de a se extinde pe a doua economie a lumii. În luna iulie, grupul german Volkswagen a anunţat că intenţionează să investească 700 milioane de dolari în producătorul chinez Xpeng Inc. şi să dezvolte în comun automobile electrice în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.