Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stellantis, Mercedes-Benz şi TotalEnergies vor construi o uzină de baterii în Italia

playworld.ro
Stellantis masini lancia alfa romeo

Firma Automotive Cells Company (ACC), un joint venture între constructorii auto Stellantis, Mercedes-Benz şi grupul petrolier francez TotalEnergies, a anunţat miercuri că intenţionează să construiască o uzină de producţie de baterii destinate vehiculelor electrice în Italia, informează Reuters.

ACC a precizat că va converti o uzină de asamblare de automobile pe care Stellantis o deţine la Termoli, în sudul Italiei, într-o facilitate care va produce baterii destinate vehiculelor electrice, aşa cum s-a convenit într-un memorandum de înţelegere semnat în data de 21 martie cu autorităţile italiene. Firma mixtă nu a oferit detalii legate de valoarea investiţiei, potrivit Agerpres.

Aceasta ar urma să fie a treia uzină de baterii pe care Stellantis o va avea în Europa, după cele anunţate anterior în Franţa şi Germania, care sunt construite şi ele prin joint venture-ul Automotive Cells Company.

Autorităţile de la Roma au promis luna trecută că vor oferi fonduri publice în valoare de 369 milioane de euro pentru uzina de la Termoli iar directorul general de la Stellantis, Carlos Tavares, a precizat că investiţia pentru noua uzină de baterii va fi similară cu cele planificate pentru uzinele din Franţa şi Germania, unde grupul auto franco-italian ar urma să investească aproximativ două miliarde de euro.

Automotive Cells Company a informat că cei trei parteneri s-au angajat să crească capacităţile industriale până la 120 de Gigavaţi-oră în 2030 şi de asemenea să majoreze dezvoltarea şi producţia de celule şi module de baterii de ultimă generaţie. Planul de extindere a capacităţilor de producţie va mobiliza investiţii în valoare de peste şapte miliarde de euro, a precizat ACC.

Capacităţile de producţie ale uzinelor din Franţa şi Germania vor fi şi ele majorate până la 40 de Gigavaţi-oră fiecare, de la 24 de Gigavaţi-oră conform planurilor iniţiale.

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci din portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.